Нашето тяло представлява перфектен механизъм, в който се случват много

...
Нашето тяло представлява перфектен механизъм, в който се случват много
Коментари Харесай

Тези 8 признака показват, че тялото ви просто плаче за помощ!

Нашето тяло съставлява съвършен механизъм, в който се случват доста неща едновременно. Понякога то ни „ споделя “, че имаме потребност от помощ. Ако тази помощ бъде пренебрегната, това може да докара до здравни проблеми, написа brightside.bg. Представяме ви някои от признаците, които постоянно би трябвало да имате поради.

1. Безсъние, нервност и крампи на краката.
Ако имате сходни признаци, то тогава вашето тяло се нуждае от калий и магнезий. За да възстановите тези жизненоважни детайли, прибавете домати, портокали, банани и спанак във вашето всекидневно меню.



2.Суха кожа
Изсушаването на кожата може да значи липса на витамин E. Затова би трябвало да приемате повече ядки, риба и зеленчуци.



3.Апетит към сладко
Ако ненадейно изпитате мощно предпочитание за консумация на нещо сладко, тогава повода за това може да се крие в напрежението, депресията или изтощението. Вашето тяло има потребност от глюкоза. Осигурете му я. Ако желаете да избегнете наддаването на тегло, тогава прибегнете до потреблението на черен шоколад или мед.



4.Апетит към… лед.
Ако изпитвате предпочитание за консумация на лед, тогава има възможност да страдате от анемия – дефицит на желязо. Най-добрите източници на този минерал са говеждо месо, яйца и мекотели. Въпреки това е добре да се консултирате с доктор, в случай че имате вкус към лед и липса на сила.



5.Кървящи венци
Внезапното или непрекъснато кървене на венците, до момента в който миете зъбите си, е знак за дефицит на витамин C. Добавете следните храни към вашето всекидневно хранене: цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.


И това е забавно: Учените: Зеленият чай понижава вредата от фаст фууд храните - четете още забавни вести на zdrave.to

6.Чуплива коса и нокти.
Вашето тяло ви споделя, че изпитва дефицит на витамин B. Пийте повече прясно мляко и приемайте желани типове морски водорасли и гъби.


7.Пръстени към ирисите.
Такива пръстени могат да се появят при хора над 50-годишна възраст. И това е изцяло обикновено. Ако, обаче, те зародят при по-млад човек, тогава може да става въпрос за високи равнища на холестерол. В подобен случай е належащо да се консултирате с доктор.

8.Гръцки крайник
Гръцкият крайник или „ мъртвият пръст “ е по-дълъг втори пръст на крайници и това може да е причина за изтръпване и / или дискомфорт върху топката на крайници в основата на втория пръст. Това също може да направи вашите обувки в действителност неуместни, тъй че ще би трябвало да внимавате за избран вид и жанр.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР