Нашенци щурмуват румънските пазари за по-евтини продукти през почивните дни.

...
Нашенци щурмуват румънските пазари за по-евтини продукти през почивните дни.
Коментари Харесай

Отказахме се от Одрин: Българите щурмуват друг град

Нашенци щурмуват румънските пазари за по-евтини артикули през почивните дни. Масови шопинг екскурзии за олио, разнообразни храни, алкохол и козметика се провеждат за 25 лева, написа " Телеграф “.

Сред най-купуваните артикули са техни марки, които не се оферират у нас, или други известни марки. Някои от продуктите излизат надолу със стотинки, само че други са на доста по-ниски цени.

Пазари

Най-посещавани са пазарите и магазините в Мангалия и Констанца. Хората избират или проведени шопинг турове, които сплотяват и двата града, или сами избират един и пътуват със личен превоз. Цената на обиколката с екскурзовод, който демонстрира преференциалните кътчета за извършване на покупки, както и някои забележителности, върви към 25-30 лева

Началната точка на потегляне е Варна или Балчик. Обикалят се и известни хипермаркети и молове. Отсега има и предложения за записвания през лятото, като вероятните дати са 1 юли, 29 юли и 12 август. Офертата е за един ден в Мамая с опция за плаж, с посещаване на дървената черква в Констанца, както и известни шопинг местоположения.

Цени

Много българи смениха топдестинации за шопинг в Турция с Румъния, споделиха екскурзоводи. Проучване измежду туристите демонстрира, че измежду най-желаните артикули, които нашенци купуват от северната ни съседка, са известни марки, налични в Румъния, на разнообразни хранителни артикули и козметика. Хитови са бутилките коняк от 700 мл, които се търгуват по 63 лева и не могат да се намерят у нас.

Вървежни са и другите маски за коса по 10 лева опаковката, които също не се продават в българските магазини. Сред питателните артикули най-предпочитани са евтините марки олио за 2,50 лева литърът, като същото качество у нас е по 3,50 лева, и то в случай че купим 6 бутилки едновременно, описаха консуматори.

Цеденото кисело мляко у нас върви по 3,90 лева, като в северната ни съседка същата марка и разфасовка може да се купи с съвсем левче надолу. Малко по-евтини са и бебешките пюрета от известна немска марка, като в Румъния бурканчето излиза с 50 стотинки надолу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР