Нашенка, била полицай с белезници и нанесла му телесна повреда,

...
Нашенка, била полицай с белезници и нанесла му телесна повреда,
Коментари Харесай

Съдят жена, нанесла телесна повреда на полицай

Нашенка, била служител на реда с белезници и нанесла му телесна щета, през днешния ден за пореде път ще се изправи пред Темида. Жената апелира наложеното й от Районния съд условно наказване от 1 година при тригодишен изпитателен период. Смята, че е почтена и ще се пробва да потвърди правотата си пред окръжните магистрати.

Сбиването е станало през юни предходната година. Двама дежурни автоконтрольори спрели за инспекция бял микробус на пазарджишкия бул. „ Христо Ботев “. От возилото слезли няколко индивида, събрали се към задната дясно гума и почнали да си приказват на ромски. Полицаите усетили, че лидерът мирише на алкохол и поискали да го ревизират. Той обаче отказал да си даде документите, както и да отиде до патрулката, не изпълнявал никакви разпоредби. Заявил, че не бил карал и не можело да го ревизират. При опит да бъде заловен и заведен в патрулката се вкопчил с ръце в гумата и почнал гневно да се съпротивлява, като даже ритал с крайници.

Тогава се намесила майка му – нахвърлила се с викове върху чиновниците на реда, заудряла ги и завикала да пуснат сина й. Успяла даже да вземе белезниците от ръцете на единия и го заудряла с тях. Един от ударите попаднал в региона на предмишницата. От болката служителят на реда изгубил равновесие и паднал, а лелята паднала с цялата си тежест върху дясната му ръка.

В мелето се намесила и живееща наоколо друга жена, излязла да види какво става, чувайки крясъците. Тя помогнала на униформените, като хванала „ в ключ “ ръцете на нападателната майка, а по този начин въпреки всичко синът й бил закопчан с белезници и спретнат в патрулката. За тази смелост след това също получила няколко удара с белезниците, откакто пуснала ромката.

На финала тя си прибрала белезниците в джоба и не желала да ги върне на служителите на реда. Наложило се да й бъдат взети със мощ.

Пред съда е също толкоз надъхана да се пази – твърди, че бусът бил спрян, с цел да смени синът й спукана гума. И че инспекцията била прераснала в полицейски произвол.

Последната дума кой крив и кой прав имат магистратите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР