Нашата Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на

...
Нашата Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова допусна обрат срещу чехкиня и е аут от Ролан Гарос

Нашата Цветана Пиронкова завърши присъединяване си на Откритото състезание на Франция – „ Ролан Гарос “. В среща от третия кръг, българката отстъпи с 1:2 сета пред чехкинята Барбора Крейчикова, в отчелните елементи 7:5, 4:6, 3:6. Началото на дуела се забави с повече от два часа, като самата намира се организира при извънредно тежки условия за игра – ниска температура на въздуха и мокър корт, вследствие на дъждовния ден в Париж.

Първи своя удар в откриващия сет нанесе Крейчикова, която съумя да пробие в петия гейм и поведе в резултата. Секунди по-късно задатъкът на чехкинята беше премахнат, откакто Пиронкова направи мълниеносен ри-брейк, пласирайки отличен минаващ удар от форхенд при точката за пробив.

Впоследствие двете продължиха да взимат подаванията си, с цел да пристигна драмата в последните два гейма от сета. При 5:5, Пиронкова изоставаше с 15:40, като пред Крейчикова се откри отличен късмет да пробие и да сервира за сета. Българката обаче сподели невероятна игра и взе идващите 4 разигравания, с което запази подаването си. Сервирайки за тайбрек, Крейчикова позволи да бъде пробита и първата част отиде на сметката на Цвети след тъкмо един час игра.

В началото на втората част още веднъж Крейчикова първа проби, като този път съумя да затвърди и поведе с 3:1 гейма. В деветия гейм и сервис на Цвети, Крейчикова стигна до сетбол, само че с отлични комбинации българката съумя да вземе подаването си да понижи за 4:5. Сервирайки за сета чехкинята не трепна и вкара мача в съдбоносен трети сет.

Историята се повтори и още веднъж Крейчикова първа проби, този път още на старта на сета. За страдание, до края на срещата Цвети не съумя да върне пробива, а след втори инкасиран подобен загуби мача.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР