Нашата свобода от нас зависи... Всякога Русия ни е лъгала Г.С.

...
Нашата свобода от нас зависи... Всякога Русия ни е лъгала
Г.С.
Коментари Харесай

Раковски супергерой е първият по рода си комикс за деца -

" Нашата независимост от нас зависи... Всякога Русия ни е лъгала "

Г.С. Раковски

" Раковски супергерой " се споделя първото по рода си четиво за деца, отдадено на огромния българин. Книгата е в стила на комикса, създател е Марин Бодаков. Премиерата е на 16 юни в Столичната библиотека на пл. " Славейков ", оповестяват издателите от Столичната община.

В 36 страници, с текст и илюстрации е показана личността на един от най-големите български възрожденски герои, публицист, публицист, полиглот, идеолог на националноосвободителното придвижване, споделя за ролята му в битката за свободата на България, за построяването на националното съзнание.

Книгата съдържа детайли на комикс и има за цел да бъде привлекателна и разбираема за учениците в началните класове, описват от Столичната община. По думите им самодейността им е водена от концепцията на най-малките читатели да бъдат представяни действителни герои от историята на България. Изданието ще се популяризира гратис, ще бъде харизано на учебни заведения и библиотеки в София. Екземпляри ще има и за български учебни заведения в чужбина.

" Имаме в предишното си същински герои, по-смели и могъщи даже от фантастични облици като Батман и Супермен, за които децата ни би трябвало да знаят. Историята ни не би трябвало да е единствено наложителен предмет в учебно заведение, а атрактивна тематика за дребните читатели от най-ранна възраст. Така се построява национално самочувствие и се величаят облици, които да са образец в живота. В днешното време имаме незабавна потребност от припомняне на делото и жертвоготовността на предците ни ", споделя заместник-кметът Мирослав Боршош.

" Работата по книгата стартира през 2021 година, когато със специфична стратегия Столична община означи 200 години от рождението на Раковски. Поканихме Марин Бодаков да я напише. Той незабавно предложи Раковски и неговата героична история да бъдат показани в разговор с неговия дребен другар - 9-годишния Андрей Младенов. За илюстратор на изданието поканихме художника Ясен Григоров, теоретичен редактор е доцент доктор Катя Станева, редактор на изданието е Зорница Христова, която довърши книжката, откакто Марин ненадейно ни напусна ", споделя шефът на дирекция " Култура “ на Столична община Биляна Генова.

Документите, включени в изданието, са предоставени от Националната библиотека. Книгата е самодейност на Столична община и напълно финансирана с общински средства.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР