Нашата Света Православна Църква да преосмисли комуникацията с Римокатолическата Църква,

...
Нашата Света Православна Църква да преосмисли комуникацията с Римокатолическата Църква,
Коментари Харесай

Мирянов: Църквата ни да преосмисли връзките с Рим след промяната в позицията за хомосексуалността

Нашата Света Православна Църква да премисли връзката с Римокатолическата Църква, която от дълго време е изменила на истината и на Словото Божие. Да благославяш еднополови бракове е да благославяш прегрешението и да го превръщаш в норма, че даже и в добродетел.

 

Това написа иподяконът арх. Пламен Мирянов в обществената мрежа.

 

Църковният свещенно чиновник и ревнив християнин напомня, че Коптската черква е прекратила разговора с католиците точно след „ смяна в позицията “ им във връзка с хомосексуалността.


" След техния годишен Свети синод, Коптската черква споделя също, че „ преоценят резултатите, реализирани от разговора с Католическата черква от началото му преди двадесет години “, показва иподякон Пламен Мирянов.


" Толерантността не се мери в това да си съпричастен с индивида, който отива към пропастта, да го оставяш самичък да погине в нея или да го тласкаш натам. Толерантността не е в това да си мълчиш, когато има отрова в чашата на близък, или вирус, който може да заличи цялостен един град.


Толерантността и любовта към хората се показва в това да предупредим, да изобличим, да се погрижим, като покажем правилния и избавителен път, взимайки поради не публичното мнение, подведено от лукавството на измамата, а базирайки се на мъдростта на хилядолетията в думите на Истинския Наш Господ и Спасител – Иисус Христос и откровенията на Неговите Светии ", пише още Мирянов и прибавя:


" Бог към този момент е определил най-висшия морал и единствения същински потребен за душата и тялото на индивида метод на живот, бидейки наш Творец и познавайки нашето естество. (Пс. 103:14).


За нас, православните християни, тези достоверни ориентири и критерии за добродетелност ни подаряват мир, наслада, духовни сили, душевна непорочност, помиряване с Бога и път към вечността, безапелационен е Мирянов, като прибавя:


" Размиването на моралните устои, икуменизмът, синкретизмът, привнасянето на нездравословни учения и правила „ по лукавството на хората, по подлото изкуство на измамата “ водят до несъмнено „ обезсоляване “ на полезностите (Свето Евангелие от Матей, 5:13-16), а най-после до запустение и честен крах.


Да не бъдем повече деца, люлени и увличани от всеки вятър на лъжливо обучение, по лукавството на хората, по подлото изкуство на измамата, само че като държим за истината, с обич да растем във всяко отношение към Онзи, Който е глава – Христос… “ (Послание на Св. ап. Павел до Ефесяни 4:14-15) ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР