„Нашата родина е България и никога не е поставяно под

...
„Нашата родина е България и никога не е поставяно под
Коментари Харесай

Халил Летифов: ДПС ще подкрепи кабинет на партия с ясна позиция и програма

„ Нашата татковина е България и в никакъв случай не е поставяно под въпрос това. От самото си основаване на Движение за права и свободи постоянно сме отстоявали целостта на страната и единността на нацията “, съобщи политикът Халил Латифов в „ Лице в лице “.

Повод за неговото изявление стана спореният превод на думите на ръководителя на Движение за права и свободи в Турция, съгласно който Мустафа Карадайъ назовава Турция „ своя татковина “. Това провокира реакции в България, в това число и от президента Радев. Впоследствие от „ Анадолската организация “ внесоха конкретизиране, че Карадайъ е употребявал думата „ прародина “.

Според Летифов казусът е „ неприемлива заигравка “ преди изборите, а всеки, който е желал, е можел да получи старателен превод на думите на ръководителя на Движение за права и свободи, в това число и президентът.

По мотив глобите от страна на Съединени американски щати към политика от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Летифов съобщи: „ Нашата позиция беше доста ясна – преди да се разграничим от който и да било, желаеме да забележим доказателствата “, което е „ най-резонното нещо е, когато се твърди, че има корупция “.

Движение за права и свободи постоянно е подкрепяла битката с корупцията и тя би трябвало да стартира на „ законово равнище, където би трябвало да се предотврати основаване на хранителна среда за нейното пораждане “.

Все още е рано за действителна оценка на служебния кабинет, а осъществените назначения и рокади са в неговите пълномощия и могат да бъдат свързани с „ напъните за осъществяване на почтени избори “. В това отношение Летифов чака понижаване на „ бюрократичния напън “ при провеждането на вота.
Снимка: btvnovinite.bg
Рестарт на държавността и нормалността в българската политика, което е извънредно значимо за непознатите вложители и връщане на доверието на жителите в политическия развой са ред целите на Движение за права и свободи, съобщи политикът.

В отговор на въпрос дали Движение за права и свободи би подкрепило ново държавно управление на ГЕРБ, Летифов съобщи, че биха подкрепили всяка политическа мощ с ясна позиция и стратегия, само че е прекомерно рано, тъй като гласоподавателят още не подредил партиите в новия парламент. Със сигурност обаче няма да бъдат поддържат партии, „ които не проповядват демокрацията и единението на нацията – те са неразрешени от нас “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР