Нашата работа е екипна. Сам по себе си един лекар

...
Нашата работа е екипна. Сам по себе си един лекар
Коментари Харесай

Доц. Константин Димов: Работата на лекаря е екипна

„ Нашата работа е екипна. Сам по себе си един доктор в никакъв случай не може да реши всичко. Най-важно е да сме екипни, да сме дружно, да можем да работим в колаборация един с различен “. Това сподели пред Zdrave.net доцент Константин Димов, водещ лицево-челюстен хирург  от Клиниката по лицево-челюстна хирургия и отоларингология на УМБАЛ „ Св. Анна “, във връзка днешния празник на българския доктор.  

Той добави, че във връзка с организационните неща здравната ни система е много обременена и изостанала в своето развиване и би трябвало да претърпи някаква форма на реорганизация. „ Това нещо е във властта и опциите на всяко едно ръководство, стига да има предпочитание и упоритост това нещо да се случи. Разбира се, всеки министър би трябвало да отстоява заложената стратегия и идващият министър да продължи да я съблюдава. Може доста да се приказва за развиването и модернизацията на системата, само че акцентът на днешния празник са сътрудниците. Това е празник на лекарите, на пациентите, на благодарността, на опцията, която пациентите ни дават с доверието си да ги лекуваме, на опцията, която ни е предоставила страната, въпреки и в избрани граници, да се образоваме и да се развиваме тук “, сподели доцент Димов.

Колкото до построяването на млади лекари, които да поемат щафетата от старите и да се запълни пропастта сред поколенията, съгласно доцент Димов това е развой, който изисква време. „ Този развой се основава единствено и само на изискванията, които да обезпечи страната и съсловните организации за работа на лекарите. При състояние, че младите сътрудници откакто завършат видят удобни условия за работа в една модерна болнична и здравна среда, не приказвам единствено за възнаграждение, а за специализация и развиване, аз съм почни сигурен, че те ще останат да работят в България. Разбира се, постоянно е имало, има и ще има сътрудници, които ще избират да продължат своето кариерно развиване в чужбина, само че е значимо този % да бъде доста по-малък, в сравнение с е сега “, сподели той.

Доц. Димов изрази убедеността си, че всеки доктор би желал да остави знанията и опита си на сътрудници, които работят с него, до него и при него. „ Сигурен съм, че приемствеността ще я има, в случай, че са обезпечени съвременни и съответни условия за работа “, сподели той.

„ По мотив днешния празник бих желал най-много да пожелая здраве и триумфи на сътрудниците, а всичко останало си зависи единствено и само от нас “, приключи доцент Димов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР