Нашата прокуратура отдавна е длъжник на българското общество в нищоправенето

...
Нашата прокуратура отдавна е длъжник на българското общество в нищоправенето
Коментари Харесай

Прокуратурата - длъжник на обществото за нищоправенето по въпроса с руските агенти

Нашата прокуратура от дълго време е дебитор на българското общество в нищоправенето по въпроса за руснаците. Това съобщи пред БНР Бойко Ноев, някогашен министър на защитата и дипломат на България в НАТО.

Той уточни, че родните специфични служби от дълго време са открили, че вършат опити за убийства и всевъзможни други саботажи върху отбранителната промишленост на България. Това било потвърдено.

" Прокуратурата от дълго време е повдигнала обвинявания. Лошото е, че методът на покачване, работата с съветските служби в България се прави по този начин, че нищо да не се случи ", означи Ноев.

По негови думи над 12 години материални доказателства и свидетелства се унищожават , манипулират се показания на очевидци - за това това алармирал и.д. основен прокурор.
 Службите се управлявали на самотек и с тъпо финансиране
Службите се управлявали на самотек и с тъпо финансиране

За Румен Миланов не е ужасно да има конкуренция сред службите за сигурност

Ноев акцентира, че задачата на българските разследващи служби е една, а тази на депутатите - друга, а точно " да реализират надзор, а не да хленчат по медиите и да приказват за хибридни офанзиви ".

Той не бил чувал депутат в последно време да попита за какво се бавят следствията на съветските специфични служби в България . Вместо това се говорело за и за сливането на службите, като се излагали несъстоятелни причини.

" Един депутат желае да слее двете разузнавания, като дава образец с Германия, която има една разследваща работа. Ако гледаме непознатия образец, то Съединени американски щати имат 13, европейски страни имат по няколко. Реформата в службите не би трябвало да тръгне от техните началници, каквото се пробват да ни убедят ", безапелационен бе Ноев.
 Всеки желал да овладее службите, само че президентът Румен Радев - не
Всеки желал да овладее службите, само че президентът Румен Радев - не

Антон Кутев посъветва ръководещите да слушат, да се учат и " малко по-кротко "

Той уточни, че депутатите не работят в стерилна среда, а президентът е висш главнокомандващ и разполага със собствен инструментариум да вземе отношение по тези въпроси.

" В момента по медиите вървят няколко души, които ни убеждават в едни причини, несъстоятелни. А къде е президентът? Той организира пилонна политика, показва позиции с език, който не е характерен за президент ", означи Ноев.

Той посочи, че президентът има инструментариум, който би трябвало да употребява и да поеме своята отговорност, когато се разискват тези въпроси. Този инструментариум бил Консултативният съвет за национална сигурност.
 Бойко Ноев: Защо Иван Гешев не приказва за съветските шпионски кавги?
Бойко Ноев: Защо Иван Гешев не приказва за съветските шпионски кавги?

Какви данни е получавал Интерпол от родните прокурори за съветските сътрудници у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР