Нашата позиция по отношение на пращането на оръжия в Украйна

...
Нашата позиция по отношение на пращането на оръжия в Украйна
Коментари Харесай

Нинова: БСП не извива ръце. Какво лошо има в това един път да си честен в политиката? |

Нашата позиция във връзка с пращането на оръжия в Украйна е твърда и поредна - ясна и чиста. Не извиваме ничии ръце, в политиката е значимо да имаш твърда позиция. Ние имаме почтена позиция, която отстояваме. 

Това съобщи вицепремиерът, министър на стопанската система и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание преди съвещание на отрасловата парламентарна комисия. 

Корнелия Нинова неведнъж е заявявала, че, а депутати от Българска социалистическа партия са предупреждавали, че

Днес украинският външен министър Дмитро Кулеба се срещна с депутати в Народното събрание и съобщи, че тези, които се двоумят за изпращането на оръжия на Украйна,

" Заявявам позиция, какво неприятно има в това? Един път в политиката да си открит и почтен и да кажеш:  " Това няма да го приемем и няма да го създадем ", сподели тя. 

Напредък в разискванията на ограниченията за инфлацията

Нинова е на мнение, че ръководещата коалиция има напредък по отношение на ограниченията за инфлацията. Тя заключи какви данъчни ограничения се разискват:

" Намаляване на Данък добавена стойност на някои храни, което е доста отдавнашна борба на Българска социалистическа партия - самун плодове и зеленчуци - в това число се разисква и нулева ставка. Намаляване на данък и Данък добавена стойност на горива, ток, парно и вода. Облагане на свръхпечалбите, насъбрани в енергийните сдружения поради инфлацията, което обгръща и държавните, и частните. "

Българска социалистическа партия предлагат и няколко разнообразни разновидността за преизчисляване на пенсиите. Нинова разгласи, че обединението спори във връзка с растежа на минималната работна заплата. 

Вътрешни противоречия по две тематики

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че противоречията в обединението са по две тематики - въвеждането на таван на цените, както и на необлагаемия минимум за бедните и обществено слабите.

" Искам единствено да задам един въпрос към всички анализатори и критици на мярката с тавана на цените: те споделят, че не е допустимо и ще изчезнат стоките. Да запитвам по какъв начин е допустимо да не изчезват стоките в Унгария, Гърция, Испания и Румъния? Там това се ползва от месеци и няма разтърсвания. Как е допустимо там да става, а тук не? Нека някой ми го изясни с причини, не с празни приказки. Демократична България, да вземем за пример, са срещу таван на цените ", сподели Корнелия Нинова. 

Втората тематика, по която обединението има несъгласия, е импортираното от БСП предложение за въвеждането на необлагаем мунимум, което съгласно Нинова ще помогне на най-бедните, най-слабите и на работещите небогати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР