Нашата планета се нагрява неумолимо: през 2023 г. човечеството вече

...
Нашата планета се нагрява неумолимо: през 2023 г. човечеството вече
Коментари Харесай

Учените се нуждаят от нов цвят, за да отбележат невероятната жега на Земята

Нашата планета се нагрява непреклонно: през 2023 година човечеството към този момент се сблъска с невероятни горещи талази, горски пожари и горещина и учените предвиждат, че тя ще бъде най-горещата в историята, пише BBC.

От 1850 година учените употребяват ленти, с цел да показват измененията в междинната годишна световна температура: аленото демонстрира по-горещи години, синьото демонстрира по-хладни години в съпоставяне със междинната стойност за 1971-2000 година

Сега учените считат, че светът се е затоплил толкоз доста, че научната общественост се нуждае от нови цветни ленти, които да отразяват температурите, пред които е изправено човечеството през днешния ден.

Според професор Хокинс 2023 година е годината на рисковите горещини, като светът се нагрява безмилостно, тъй че откривателите евентуално ще би трябвало да употребяват спомагателен цвят, с цел да показват данните в „ ерата на шупване “.

Трябва да се означи, че Метеорологичната работа на Обединеното кралство по-рано удостовери, че 2023 година ще бъде най-горещата година в историята за Уелс и Северна Ирландия и втората най-топла година в историята за Обединеното кралство като цяло (2022 година остава на първо място).

Професор Хокинс отбелязва, че в един или различен миг непрестанно поражда нуждата от нов цвят за климатичната канара. Рекордната цифра от 2023 година обаче, както и преди, „ остава изненада “.

Изследователите означават, че лентите съставляват милиарди научни данни, събрани в продължение на повече от век и събрани в едно изображение.

Професор Хокинс също напомня, че нуждата от нов цвят още веднъж демонстрира невероятните промени в климатичната система на Земята, с които следва да се сблъскаме. Затова учените припомнят, че още през днешния ден би трябвало да се подхващат стъпки за попречване на климатичния колапс.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР