„Нашата коалиция не е създадена, за да ратифицира тази конвенция”

...
„Нашата коалиция не е създадена, за да ратифицира тази конвенция”
Коментари Харесай

ВМРО: Третият пол няма да разбие коалицията

„ Нашата коалиция не е основана, с цел да ратифицира тази конвенция” – по този метод депутатът от „ Обединени патриоти”/ВМРО доктор Калин Поповски отговори пред бТВ на въпроса дали гласуването на Истанбулската спогодба може да докара до разтърсвания в ръководството.

Документът провокира сериозна дискусия дори вътре в държавното управление, където се оказа, че 8 от министрите имат опасения, че под прикритието на по-добра отбрана за жертвите на домашно принуждение в действителност външни сили се пробват да вкарат третия пол и да узаконят еднополовите бракове.

„ Ако мине без нашите гласове нямам доверие да сътвори толкоз сериозен трус”, разяснява Поповски. По думите му за излизане от ръководството може да се приказва по-скоро при конфликт с ГЕРБ да вземем за пример за бюджета.

Като доктор той призна, че има хора, при които човек се ражда като представител на единия пол, само че наподобява като представител на другия. В същото време депутатът акцентира, че приказваме за извънредно малко сходни случаи.

Поповски изясни, че съгласно филолози конвенцията „ отваря вратичка” всеки да може да се дефинира като мъж или жена след пубертета си, а това не е задоволително „ тъй като ние сме консервативна партия и коалиция, изповядваме консервативните християнски ценности”. Според него е „ все едно”, че евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки не е дал своя вот „ против” конвенцията, а единствено се е въздържал в Екологичен потенциал.

По думите му знакови фигури от ГЕРБ като някогашният парламентарен арбитър Георги Марков и Вежди Рашидов са срещу документа и евентуално ще има и други. Нямало и публична позиция на БПЦ.

"Премиерът би трансформирал мнението си като чуе публичния напън против ратификацията ", счита доктор Калин Поповски.

Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев пък акцентира пред Българска национална телевизия, че казусът с Истанбулската спогодба не е въпрос на превод. Той увери, че Българска социалистическа партия поддържа битката против домашното принуждение и ще инициира законодателни промени в тази посока, само че въпросът с така наречен „ обществен пол “ е като капката катран, която скапва кацата с меда. Той изрази вярата, че Европейският съюз ще окаже също толкоз мощен напън против корупцията, какъвто по думите му е оказал за приемането на Истанбулската спогодба.

Драгомир Стойнев съобщи, че Българска социалистическа партия поддържа битката с домашното принуждение, само че това няма да стане с разискването на така наречен „ обществен пол “. Според него от въпроса се интересуват неправителствени организации, които след приемането на конвенцията, ще наблюдават дали джендър теорията се съблюдава да вземем за пример по учебните заведения.

"Не сме изгубени в превода, ние сме реалисти, които отстояват фамилни и християнски полезности, и не одобряваме тази доктрина. Ако не вярвате на Българска социалистическа партия, вижте целия интелектуален свят, професори, учени, доктори, които се изричат против тази спогодба ", сподели той.

Той съпостави детайла със така наречен „ обществен пол “ с катрана, който скапва кацата мед. Стойнев се разгласи да се одобри всичко от конвенцията без противоречивите детайли. Затова Българска социалистическа партия инициира промени в Наказателния кодекс, както и да се основават центрове за жени-жертви на домашно принуждение.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия не неодобрява Сергей Станишев, а решението да не се поддържа конвенцията е на Националния съвет, не на ръводството на партията.

След приемането на бюджета идва и вотът на съмнение, подсети Драгомир Стойнев. Според него 10 месеца партията е разкривала корупционни схеми като случая с НДК, програмата за саниране, „ Суджукгейт “ и така нататък Той увери, че ще има спор и нова информация за сходни практики.

"ГЕРБ не би трябвало да се тормозят от това, което мисли Европа. Трябва да се тормозят от мнението на българските жители ", съобщи Стойнев.

Стойнев съобщи, че Българска социалистическа партия е градивна съпротива и докадателство за това е единомислещото приемане на Договора за добросъседство с Македония. Той отхвърли антикорупционният закон да е съответна стъпка на ръководещите за битка с корупцията.

Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия: 88% декларират, че са обезпокоени от корупцията в страната. Това споделя и българският бизнес - че 90% от поръчките са нагласени. Има хора, които желаят да отделят Северозападна България, поради корупционни схеми. Това го споделят българсикте жители.

Той акцентира, че съгласно Българска социалистическа партия настоящето държавно управление не носи непоклатимост в страната, както твърди Движение за права и свободи. Според Стойнев различният бюджет на Българска социалистическа партия се извършва сега де факто от ГЕРБ, като доказателство са последните спомагателни диалози. Това съгласно него е доказателство, че Столетницата е способна да ръководи.

Стойнев удостовери, че Българска социалистическа партия желае да се разсекрети отчетът на ДАНС за контрабандата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР