Нашата амбиция е да осъществим пълен четиригодишен мандат на управление

...
Нашата амбиция е да осъществим пълен четиригодишен мандат на управление
Коментари Харесай

Кирил Петков: Мотото на работата ни е нулева толерантност към корупцията

" Нашата упоритост е да изпълним цялостен четиригодишен мандат на ръководство и да свършим всички задания, които сме си задали в контракта. Мотото на работата ни е нулева приемливост към корупцията ", сподели Кирил Петков по време на представянето на структурата и лицата от идния кабинет. " Тази коалиция ще бъде в този състав единствено в случай че това мото се съблюдава. Всеки лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната власт, ще би трябвало да минава критерия нулева приемливост ", сподели Петков.

Другото мото на коалиция " Продължаваме промяната " е бистрота. " Имаме цялостно доверие на министрите. Пълен заем на доверие с ясни способи на инспекция, ясни общи цели и крайни резултати, които всички вие очаквате ". сподели Петков.

Относно опозицията в Народното събрание, претендентът за министър председател сподели, че се надява те да имат градивен разговор. " Те са длъжни да наблюдават всеки наш ход и в случай че някъде, някой от нас стъпи неправилно, да огласяват тази неверна стъпка. Това е ролята на една добра съпротива ", сподели Петков.

Кандидатът за министър председателят отхвърли да разяснява съответни политически въпроси. " Прибързани общи приказки няма да има. Всичко ще е на база изгоди и опасности. Анализите ще се вършат оптимално транспарантно. За всички обособени политики това ще бъде метода ", сподели Петков.

" Имаме много дълга и систематизирана теза с съдружните сътрудници за нашата политика във връзка с Северна Македония. Имаме какво да спечелим и ние, и Северна Македония от едно добросъседство. Това би трябвало да бъде на база съвместен почит. Българската позиция във връзка с Северна Македония остава, само че желае да я надградим, не желаеме да продължаваме единствено с лозунги от двете страни на граница ", сподели Петков.

" Служителите в министерствата няма да се усилват макар увеличената численост на министерствата. С други думи тези нови министерства ще работят с част от съществуващи чиновници. За всяко едно предопределение ще има понижаване на една численост. Нетният брой на чиновниците остава същия. Имаме вицепремиер по дейно ръководство тъкмо с тази цел - с цел да създадем най-ефективната конструкция ", съобщи бъдещият министър председател.

Петков е безапелационен, че всеки от кандидат-министрите е минал през процеса на съдружно съглашение и не е имало смени в последната минута. " Назначенията на регионалните шефове ще следват същите правила като назначенията на министрите ", съобщи Петков, само че не разкри детайлности.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/907966706757089
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР