Наша читателка, която в продължение на дълги години, е имала

...
Наша читателка, която в продължение на дълги години, е имала
Коментари Харесай

Това е формулата, която премахва пърхота без грешка: Задължително трябва да се пробва

Наша читателка, която в продължение на дълги години, е имала пърхот, съумяла да се оправи с този проблем, употребявайки една лесна рецепта. Сега тя се радва на здрава и красива коса, като споделя рецептата и с читателите на bulmedia.net. Ето какво написа тя:
“Здравейте. Името ми е Калина и в продължение на доста дълго време имах проблеми с пърхота. Без значение от сезона и метода на хранене, пърхотът непрекъснато ме тормозеше. Купувала съм какви ли не шампоани, смазки,маски и така нататък Понякога имаше резултат, само че за мое страдание – временен.

Преди повече от месец попаднах на информация, че пърхотът може да се излекува със сол. Първоначално си споделих, че това евентуално няма да ми помогне, само че по-късно взех решение да опитвам. Рецептата беше прекомерно лесна. Срещу упорития пърхот разбърквам 100 грама нейодирана сол с 50 грама топла вода. Разбърквам и получената примес я втривам в скалпа. Изчаквам по този начин няколко минути, след което си измивам косата. Тази процедура не се прави всеки ден, а единствено един път на седмица. Не след дълго скалпът се почиства от пърхота.

Откакто употребявам солената примес, косата ми е по-здрава и по-красива. От една баба чух, че за по-добри резултати е хубаво да се направи и содена вода – да се смесят 2 чаени лъжички сода бикарбонат и 2 литра вода. След като косата се измие с шампоан, да се изплакне с тази примес. Все още не съм пробвала този вид, само че допускам, че ще помогне. Надявам се, че моята рецепта ще стигне до доста хора и те вечно ще се сбогуват с пърхота. Навсякъде по форумите чета за мъже и дами, които имат този проблем и бих се радвала да им оказа помощ.

Друго значимо нещо, което желая да отбележа, е, че косата не би трябвало да се измива с доста топла вода. Винаги е хубаво да употребявате по-хладка за задачата. За здрава коса в края на къпането облейте главата си със студена вода. ”
Инфо: lekuva.net

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР