Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик

...
Наш шофьор е задържан във Франция с обвинение за трафик
Коментари Харесай

Шофьор във врачанска фирма е във френски арест заради мигранти в камиона му /снимки/

Наш водач е арестуван във Франция с обвиняване за трафик на мигранти. В момента Валентин Янчовски е в ареста във Франция, откакто в товарния му камион полицията е разкрила четирима мигранти. Близките му са безапелационни, че той не е трафикант.
Сигналът за случая пристигна от врачанската транспортна компания, за която мъжът работи. Янчовски натоварил стока от Лион за Белгия, като на 20 април бил арестуван – в камиона служителите на реда намерили семейство с две дребни деца.
На 30 километра от границата с Белгия Валентин стопира за отмора. Следващите четири часа джипиесът демонстрира, че камионът не се движи. Връзка с водача няма и от фирмата-превозвач изпращат негов сътрудник от Белгия да ревизира какво става.
„ Той ни сподели, че има две полицейски коли при камиона, който търсим, вижда, че Валентин Янчовски е арестуван и е с белезници”, описа притежателят на компанията Емил Цветков. Едва на идващия ден разрешават на Валентин да се обади на шефа и фамилията си. Разказва им какво се е случило и че в ремаркето са открити мъж и жена с две дребни деца.
„ Каза, че е арестуван и че нещата май се усложняват, това бяха неговите приказки, тъй като са намерили семейство в камиона. Той е подобен перфекционист, че не на 100, на хиляда съм сигурна, че не е знаел”, безапелационна е брачната половинка му Оля Янчовска.
По думите на притежателя на компанията, при прекъсване на бензиностанция е бил юридически полицейски надзор, като мигрантите почнали да бият по стените на ремаркето.
Валентин работи като интернационален водач във въпросната компания от 10 години. „ Аз си изяснявам, че някъде на товарния адрес в Лион или някъде, където водачът е правил пауза, това е проведено и са натоварили тия мигранти вътре. Имали сме в Сърбия, това е доста постоянно събитие, в Хърватска, в Италия, когато вършат водачите отмора, те режат брезенти, режат пломбажни важета, качват се в камионите”, разяснява Емил Цветков.
Семейството на Валентин се надява мъжът да бъде освободен и да се прибере вкъщи със свалено обвиняване.
От консулството в Париж обявиха за bTV, че работят по случая и тече следствие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР