Наш лекар, който заема престижен пост в чужда болница, даде

...
Наш лекар, който заема престижен пост в чужда болница, даде
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: При COVID да не се прекалява с лекарства

Наш доктор, който заема влиятелен пост в непозната болница, даде значими препоръки за тези, които са инфектирани с коронавирус.

Роднините на всеки пациент, умрял от COVID-19, който е бил посъветван от доктор да не се имунизира, могат да се извърнат към адвокат, съветва доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория към университета в Берн.

" Съветвам всеки родственик на пациент, умрял от Коронавирус, който е бил посъветван от доктор да не се имунизира заради противопоказания, разнообразни от тежко интензивно заболяване (с температура или съществено повредено общо състояние) сега, алергия към съставен елемент на имунизацията или тежка реакция към имунизацията да се съветва с юрист. Няма противопоказания като " несигурни последствия ", рак, високо кръвно, автоимунни болести, диабет, сърдечно-съдови заболявания, астма, алергии, ХОББ, бременност, подагра и прочие Има изключително редки противопоказания за имунизиране. " - написа ученият в профила си във Facebook.

" 60 000 души допълнително починаха (това е надвишената смъртност по отношение на предходните години, публично 30 000 от Коронавирус, останалите евентуално от Коронавирус или други болести при претрупани болници), като огромна част от неимунизираните са били посъветвани от доктор да не се имунизират. Това безотговорно произволно интерпретиране на медицината би трябвало да спре. " - моли доктор Илиев като приканва сътрудниците си да се осведомят от научни изявления и законни източници.

Той насочва и препоръки за хората, които са болни от COVID-19:

Когато сте с Коронавирус, е добре да не се стряскате и изпадате в суматоха. На първо място - не прекалявайте с медикаментите. Няма магическо средство против Коронавирус. Едно от правилните изказвания на Мангъров беше, че при леки форми е задоволително парацетамол, чорба и вероятно аспирин. Особено значимо е да НЕ се одобряват през цялото време орални (таблетки) кортикостероиди (инхалаторни можете) - те потискат имунитета. Вземането им в самото начало може даже да удължи заболяването. Авирон няма да ви навреди, само че няма и да помогне - това е хранителна добавка. Важно е да пиете доста течности, да се наспивате и да няма никакво натоварване. Също по този начин няма потребност да взимате противосъсирващи при леки форми на Ковид. Не интерпретирайте сами параметъра " д-димери ", той не е наложително обвързван с тромбози.

Важно е да се разпознаят затрудненията на положението по няколко критерия:

- намаляване на сатурацията. Купете си пулсоксиметър и преди използването изчистете ръцете си и ги разтрийте хубаво, би трябвало да са топли.

- засилваща се кашлица със зной. Леко покашляне е едно, кашлица с чувство за липса на въздух - напълно друго.

- температурата е нещо изключително значимо - под 37.5-6 мъчно можем да кажем, че има някакво значение. При Коронавирус (особено при неболедували неваксинирани) постоянно е 2-3 седмици с непрестанно повишение и намаляване. Ако забележите,че температурата остава по-дълго време висока (над 38) и " светлите " интервали понижават, това е белег за консултация с доктор.

- изнемощялост, която не минава, а се ускорява. Невъзможността да си вършите естествените ежедневни задания у дома е белег за утежняване.

- храчки и сополи, което от безцветни стават мътни, жълти, жълто-зелени, сиви - приказва за евентуално вторично бактериално развиване. Едва тогава има смисъл от антибиотици, не по-рано.

- некомпетентност, неосведоменост, засилваща се унесеност може да са белези за мозъчно засягане.

- в случай че сте имунизирани и въпреки всичко се разболеете, съвсем постоянно признаците са хрема, болки в гърлото, изнемощялост, краткотрайна загуба на подушване, вероятно разтройство. След няколко дни това положение минава и тялото се възвръща. Лигавиците (гърло, нос, уста) имат малко по-слаба отбрана и активирането на имунитета лишава време. Важното е, че вирусът не прониква из кръвообръщението.

- витамини (С, D (не повече от 1000-2000 единици на ден)) и микроелементи.(като цинк) не са потвърдено потребни, само че и не вредят. Не прекалявайте с витамин D - натрупва се и може да е отровен в доста високи дози.

- бромхексин, антистенокардин, фамотидин нямат потвърден предпазен резултат и приемането им първоначално може да не навреди, само че няма и да помогне.

- ивермектин към този момент няма потвърден резултат и може да е отровен за черния ви дроб. Колхицин към този момент не е потвърдил изрично резултата си и не го предлагам в ранните стадии на заболяването. В същото време може да има странични резултати.

Пийте течности! Ако вие или околните ви сте заболели, очаквайте най-тежко протичане при неимунизирани неболедували. Преболедувалите и имунизираните ще имат по-леко протичане, макар че постоянно има изненади, изключително в случай че последната ваксина или преболедуването лежат обратно във времето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР