Наш лекар извърши подвиг в южната ни съседка.Български хирург оперира

...
Наш лекар извърши подвиг в южната ни съседка.Български хирург оперира
Коментари Харесай

Български хирург оперира под развалините в Турция

Наш доктор извърши героизъм в южната ни съседка.

Български хирург оперира човек под руините от бедствието в Турция и прекара часове сред пропадналите бетонни плочи, до момента в който избави потърпевшия. Отново българи, от екипа на " Пещерно избавяне " избавили нощес жена, прекарала 135 часа под руините.

В края на това видео се чува спокоен глас, който споделя на български " Ето това ти дава вяра, нали? ". 3 часа спасителите търсят жена сред тонове бетон.

" Не беше доста ясно тъкмо къде се намира, защото единствено по звука не може да се дефинира в разрушената постройка на какво разстояние е и навръх кой етаж е. Обяснила е, че лежи притисната някъде сред плочите на постройката. Това беше 5-етажна постройка, само че действително беше висока 4-5 метра и сред плочите на етажите дистанцията беше 50-60-70 см. Като всичко сред тях е смачкано и цялостно с отпадъци. И ние влезнахме в една междина сред плочите, разширихме ненапълно там, наложи се да махнем едни остарели мебели. и от там към този момент проверихме от каква посока идва звукът. Хората с тежката техника започнаха да копаят през покрива. Да пробиват горната плоча и под нея още една плоча, с цел да я извадят. Изглеждаше добре първоначално, по-късно към този момент си я качиха на носилката и я изнесоха. Имаше аплодисменти, имаше огромна наслада, тъй като към този момент на 7-ия ден ваденето на живи хора е по-рядко ", споделя Владимир Георгиев, " Пещерно избавяне ":

24 българи на най-опасните места. Там, където никой различен не желае да върви. Работят и през деня, и нощем.

" Тука има по 10 пъти дневно трусове, 3-та, 4-та степен, дори до 4,9, 5,1 стигнаха нощес. В случая ние всичките сме с каски, с челници, със специфични дрехи, които ни оказват помощ нали общо взето късания, цапания. Целият този багаж на земята също е нашия лагер, само че просто не ни осигуриха нито шатри, нито нищо. Обиколихме 4 пъти стадиона до момента в който си намерим най-после сами място ", споделя Димитър Христов, " Пещерно избавяне ", пред Българска национална телевизия.

На 300 километра от тях, в Бесни, където очакванията също за затрупани под тонове отломки, един доктор пълзи в тунел с полския си сътрудник, с цел да оперират затиснат мъж.

" Той се намира в един процеп. На една паднала четириетажна постройка, плоча върху плоча. Като тунелът беше нормализиран, Но си беше страшничко, защото има вторични земетресения и сега, в който лазиш, може да бъдеш затиснат. Наложи се 7-8 метра да се лази. Надали има човек, който да не го е боязън в такива обстановки, само че все пак въпреки всичко съм пристигнал да оказа помощ на хората. И сега, в който стигнах до индивида, когато видях, че е в безпомощно положение, този боязън се притъпи. От там нататък адреналинът като стартира да бушува в теб, мислиш по малко по-друг метод. Видях, че ръката, тази част не е витална, която е притисната. И моето мнение беше, че трябваше да се ампутира. Реално самата намеса се извърши бързо, без да има някакъв проблем. И индивидът беше превозен в тяхното здравно заведение ", споделя Д-р Веселин Йолов, анестезиолог в Медицински институт на Министерство на вътрешните работи, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР