Населението на Великобритания е нараснало с 1% на годишна база

...
Населението на Великобритания е нараснало с 1% на годишна база
Коментари Харесай

Мигрантите увеличават населението на Великобритания

Населението на Англия е повишено с 1% на годишна база до 68,3 милиона към средата на 2023 година, основно заради високата имиграция, демонстрират публични данни, представени от " Ройтерс ".

Нетната интернационална миграция е главният фактор за увеличение на популацията и за четирите страни на Обединеното кралство - Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия - през годината доникъде на 2023 година, заяви английската Служба за национална статистика.

Естественият приръст на популацията, който е разликата сред раждаемостта и смъртността , е намалял с 16 300. Предишни прогнози на ONS допускаха, че негативно отчитане няма да се случи доникъде на 2030-те години.

Англия е очевидец на висока имиграция през последните години от стопански мигранти и тези, които идват посредством нелегално прекосяване с дребни лодки - гореща политическа тематика заради разтегнатите публични услуги след години на незадоволително вложение.

Рекордната имиграция докара до увеличение на популацията на Англия и Уелс с 610 000 в средата на 2023 година, най-голямото годишно нарастване от 75 години. Нетната миграция към Англия през 2015 година, годината преди референдума за Брекзит, беше 329 000 души.

Населението нараства по-бързо в Англия и Уелс, като и в двете се следи нарастване от 1% спрямо Шотландия с растеж от 0,8% или Северна Ирландия, която регистрира нарастване от 0,5%, сподели ONS във вторник.
 Британският министър председател разгласи нова епоха в битката с миграцията
Британският министър председател разгласи нова епоха в битката с миграцията

Англия ще черпи опит от Италия

Докато измененията във визите след Брекзит означиха внезапен спад в броя на мигрантите от Европейския съюз във Англия, новите правила за работни визи доведоха до скок на имиграцията от Индия, Нигерия и Пакистан, постоянно за запълване на свободни работни места в опазването на здравето и обществените грижи.

През август някои крайнодесни групи , с цел да стачкуват против мигрантите, ранно предизвикателство към новоизбраното лейбъристко държавно управление.

Откакто встъпи в служба през юли, министър председателят Кийр  Стармър , който анулира проекта на предходното държавно управление на консерваторите за депортиране на търсещи леговище в Руанда, сподели, че неговият метод към незаконната миграция ще бъде прагматич ен и ще бележи смяна от последното управление.
 Пропалестински деятели вандализираха офиси на Allianz във Англия
Пропалестински деятели вандализираха офиси на Allianz във Англия

Те упрекват немският финансов колос във връзки с израелска оръжейна компания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР