Населението на Китай е забавило значително своя растеж и се

...
Населението на Китай е забавило значително своя растеж и се
Коментари Харесай

Населението на Китай ще започне да намалява преди 2025 г.

Населението на Китай е забавило доста своя напредък и се чака да стартира да понижава преди 2025 година

Това оповестява локалното издание Global Times, представено от Ройтерс.

Данните за ражданията в Китай, оповестени през уикенда, демонстрираха, че броят на новородените през 2021 година е най-ниският за последните десетилетия в няколко провинции.

Броят на ражданията в централната провинция Хунан се намалява под 500 000 за първи път от съвсем 60 години. Само южната провинция Гуангдонг е имала повече от 1 милион новородени за предходната година, демонстрира още статистиката.

Китай се пробва да обърне наклонността на стесняване на естествения приръст на популацията, само че доста младежи избират да нямат деца или да отсрочат раждането за по-късно заради разнообразни фактори, в това число високите разноски и несигурността на работното място.

Според Ян Уенжуан, началник на отдела за популацията и фамилните въпроси в Националната здравна комисия на Китай, се чака популацията на Китай да стартира да понижава преди 2025 година

Законодателните промени в Поднебесната империя, въведени предходната година, разрешават на дамите да имат три деца, само че към този момент резултатът от тях е нищожен. Много от китайките споделят, че смяната идва прекомерно късно и че те нямат задоволително сигурност за работното си място, както и за гаранциите за тъждество сред половете.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР