Насекомо спазва всички законови изисквания и работи в унисон с

...
Насекомо спазва всички законови изисквания и работи в унисон с
Коментари Харесай

Заводът за насекоми оборва кмета на Лозен: Лоша миризма няма

" Насекомо " съблюдава всички законови условия и работи в унисон с българското и европейското законодателство с всички качества на добър жител. Това твърдят от предприятието по отношение на новината отпреди дни, че жителите на Лозен се оплакват поради носеща се неприятна миризма от завода.

В свое право на отговор от българската биотехнологична компания акцентират, че произвеждане им е 100% без боклук и е ориентирано към запазване на природата и запазване на нейните запаси.

Те показват, че се усещат обект на злонамерени изказвания и тенденциозни нападки, защото се популяризират лъжи по техен адрес.

От компанията прецизират, че изказванието, че Лозен излиза на митинг, е погрешно. В съответния разказан случай ставало дума за изключителна инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда, съпроводена от малобройна група, включваща кмета на Лозен и още няколко души, измежду които представители на сдружението " Развитие за Лозен ".

Не отговаряло на истината и изказванието за " миризма, която не се търпи ". Неговата необоснованост се доказвала от Заключението от изключителната инспекция на екоинспекцията, според което към постройката няма миризма, присъща за производството на " Насекомо ".

От предприятието акцентират, че изказванието, че " въздухът е непоносим ", обвързвано с името на компанията, е недоказуемо, уронва съществено престижа и подронва големите вложения на " Насекомо " в ръководството на биотехнологичния развой.

В опровергаване на думите на кмета на село Лозен Георги Младенов от " Насекомо " показват, че не са получавали нито един сигнал, обвързван с Демоцентъра край селото, по отношение на казуса.

Те акцентират и че Демоцентърът се намира в индустриална зона, където няма жилищни здания.

Биотехнологичната компания показва, че изключителната инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда в Демоцентъра на " Насекомо " на 29 август е заключила, че към постройката няма миризми, присъщи за производството там. В позицията се твърди, че инспекцията се е състояла под обществен напън от членове на сдружението " Развитие на Лозен " и сегашния кмет на селото, месец преди старта на предизборната акция за локална власт.

Те напомнят, че съгласно социологическо изследване на организация " Тренд " от преди година главните проблеми, посочени от жителите на селото, са неналичието на канализация и неприятна такава, където я има (24%), чести ВиК повреди и проблематично качество на водата (30%) и несигурно електроснабдяване (41%). 21% от респондентите пък показват като проблематично равнището на чистотата и извозването на отпадъците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР