Насекомите, замърсената вода и развалената храна са най-честите причинители на

...
Насекомите, замърсената вода и развалената храна са най-честите причинители на
Коментари Харесай

Няма спасение: Болестта „Ръка, Крак, Уста" и още 6 страшни зарази дебнат навсякъде през лятото

Насекомите, нечистата вода и развалената храна са най-честите причинители на по този начин наречените „ летни болести ". С тях всекидневно се заразяваме без да видим по време на нормалните си действия. Имайки поради това, може да предприемете ограничения за предотвратяването им, когато сте „ въоръжени " с малко знание, поучава " Стандарт ".

1. Ентеровируси
Ентеровирусите засягат милиони хора по света и постоянно се срещат в респираторните тайни - слюнка, храчка или назален секрет и изпражнения на инфектиран човек. Разпространяват се най-вече по фекално-орален път, както и посредством нечисти вода и хранителни артикули. Инкубационният интервал е в границите на 2 до 5 дни. Симптомите са като на елементарна простуда или по-сериозни инфекции, засягщи други органи в тялото.

2. Пeтниcтa тpecкa нa Cкaлиcтитe плaнини
Това заболяване се популяризира посредством кърлежи и може да бъде съдбовно! Симптомите постоянно се демонстрират сред 2 и 14 дни след захапване от инфектиран кърлеж. Изразяват се с тресчица, обрив, главоболие, гадене, повръщане, мускулни болки и зачервени очи.

3. Лаймска болест
Лаймска болест също се популяризира от кърлежи. За нея ранното диагностициране и лекуване са от значително значение, защото в по-късен стадий заболяването може да порази нервната система, ставите, мозъка, сърцето. В началото лаймската болест визира кожата, причинявайки разпространяващ се червеникав обрив, съпроводен от грипоподобни признаци.

И това е забавно: Консервираната риба звук е рискова - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

4. Бактерията Ешерихия коли
Коварната бактерия, като се изключи че провокира чревни и уринарни инфекции, може да докара и до надалеч по-сериозни здравословни проблеми. Симптомите на чревната зараза включват диария, болки в корема и тресчица. По-тежките случаи могат да доведат до кървава диария, дехидратация и даже бъбречна непълнота. Хората с отслабена имунна система, бременните дами, дребните деца и възрастните са изложени на нараснал риск от развиване на тези затруднения. Инфекцията с Ешерихия коли се случва посредством консумация на инфектирана вода, прясно мляко и храна, като сурови плодове и зеленчуци.

5. Хранително натравяне
Хранителното натравяне е по-разпространено през лятото, тъй като микроорганизмите, които го предизвикват, порастват най-бързо, когато температурата е висока. Най-големите виновници за него са бактериите Е. coli, Listeria и Salmonella. Съществува и натравяне, породено от паразити, което не е толкоз постоянно срещано като бактериалното. Но паразитите, популяризирани посредством храната, също са доста рискови. Токсоплазмозата е най-често срещаният паразит при случаи на хранително отравяне. Инфекцията настава след консумация на недобре термично обработено месо.

6. Болестта „ Ръка, Крак, Уста "
Всъщност тя съставлява форма на ентеровирус, наименуван „ коксаки вирус ", който е мощно инфектиран и предизвиква мехури по ръцете, краката и устата. Симптомите са невисока температура, главоболие, повръщане, изнемощялост, обриви по ръцете, краката и седалището, които бързо се трансформират в сивкави везикули.

7. Норовирус
Инфекция с норовируса може да се случи посредством контакт със инфектиран човек, нечиста храна или вода, както и посредством прикосновение със нечисти повърхности. Вирусът предизвиква инфектиране на стомаха и/или червата. Най-често срещаните признаци при зараза с норовируса са гадене, повръщане, стомашни болки, диария. Симптомите нормално се демонстрират в границите на 12 до 48 часа след заразяването. Превенцията тук изисква съблюдаване на персонална хигиена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР