Насърчителни мерки за крупен инвеститор ще ползва основният акционер на

...
Насърчителни мерки за крупен инвеститор ще ползва основният акционер на
Коментари Харесай

ОБЗОР: Кабинетът подкрепи проект за нов завод на Биовет

Насърчителни ограничения за огромен вложител ще употребява главният акционер на " Биовет " - " Хювефарма ", за построяването на нов цех в Пещера. Правителството даде обещание бързо административно обслужване за реализирането на инвестиция от 293,374 млн. лв..

Решението за сключване на меморандум за съгласие сред държавното управление и " Биовет " АД за осъществяване на капиталов план бе взето на първото за годината съвещание на кабинета.

Ще бъде построен цех за произвеждане на лекарствени субстанции за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на вложителя, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет. Очаква се производството да стартира през март 2020 година Над 90% от създаваните артикули ще се осъществят на международните пазари.

Инвеститорът ще употребява насърчителни ограничения, свързани със периодите и даване на административно обслужване от съответните администрации. Очаква се периодите за обработка на документи да се съкратят с към една трета, обясниха от Българската организация за вложения. Други ограничения са за придобиване на лимитирани вещни права върху парцели по реда на Закона за поощряване на вложенията, разясняват от Министерски съвет.

Строителството на новото дружество е част от плана на групата „ Хювефарма " за създаване на два нови завода за ветеринарни артикули в България. Втората мощ ще се намира в Разград и в нея ще се създават ветеринарни ваксини.

Проектът на компанията " Хювефарма " на братята Кирил и Георги Домусчиеви беше утвърден за финансиране по проекта " Юнкер " през октомври и получи заем от 100 млн. евро от Европейската капиталова банка.

" Хювефарма " има търговски представителства в Русия и Швейцария и дъщерни предприятия в Белгия, Съединени американски щати, Тайланд, Бразилия, Полша, Индия, Южна Африка, Турция, Мексико, Италия и Япония. 99% от производството на компанията се осъществя в чужбина, като продуктите се изнасят в към 100 страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР