НАСА не желае да се стигне до ситуация, при която

...
НАСА не желае да се стигне до ситуация, при която
Коментари Харесай

НАСА иска винаги да има американски астронавт на МКС

НАСА не желае да се стигне до обстановка, при която на борда на Международната галактическа станция (МКС) няма американски астронавти, заяви ТАСС. Това съобщи шефът на американското галактическо ведомство Джеймс Брайдънстайн на конференция в границите на 70-ия интернационален конгрес по астронавтика във Вашингтон, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Искаме на МКС постоянно да има американски астронавт - сподели той. - И Русия желае на борда на станцията да има съветски космонавт. Ако комерсиалните кораби, разработвани от американските компании " Спейс Екс " и " Боинг ", не са подготвени през първата половина на идната година, американските астронавти ще се върнат вкъщи през октомври 2020 година Искаме партньорството да продължи, с цел да може кораби " Союз " да бъдат употребени от американски астронавти, а американски търговски кораби - от съветски космонавти. Така ще може да се поддържа и съветското, и американското наличие на МКС даже в случай че има провали. "

Брайдънстайн разясни, че Съединени американски щати се надяват да възобновят пилотираните полети до МКС с кораби лично произвеждане през първата половина на 2020 година, само че към този момент не слагат съответни периоди поради нуждата да бъдат осъществени повече тествания. " Смятам, че през първата половина на идната година фирмите " Спейс Екс " и " Боинг " ще осъществят сполучливи изстрелвания към МКС ", сподели той. Брайдънстайн означи, че за разлика от съветските кораби " Союз ", които от дълго време са потвърдили надеждността си, американската стратегия сега се създава.

НАСА желае да изпрати хора на Луната, само че не изключва интернационално присъединяване при реализирането на тази цел, а това може да разреши за пръв път в историята неамериканци да стъпят на естествения сателит на Земята, съобщи Франс прес. " Нуждаем се от всички интернационалните сътрудници, с цел да идем на Луната - увери Брайдънстайн. - Ако се споразумеем за приноса на обособени страни, не виждам за какво интернационалните ни сътрудници да не дойдат с нас на Луната. "

Само 12 американци са стъпили на Луната в границите на задачите " Аполо " (1969 - 1972).

Съединени американски щати създават галактически транспортен съд " Орион " и окололунна станция " Гейтуей ", като завръщането на хора на Луната е планувано за 2024 година в границите на задачата " Артемис 3 ". Този стадий ще е само с американско присъединяване. Едва по-късно, след уголемяването на " Гейтуей " неамериканци ще може да стигнат до Луната. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР