НАСА иска с голяма точност да проследява астероиди, които може

...
НАСА иска с голяма точност да проследява астероиди, които може
Коментари Харесай

Първа линия на отбраната срещу астероиди

НАСА желае с огромна акуратност да наблюдава метеорити, които може да се сблъскат със Земята. Сега организацията свежда многочислените вътрешни организации в една и точно тя ще бъде първа линия на защитата против метеорити.

Координационен център за планетна отбрана – това е новата организация в НАСА, която ще съвмести всички проучвания и стратегии по тематиката, които се водят в НАСА, и ще ги координира с други организации за идентификация и следене на обекти към Земята, с цел да се схванат и изчислят по-добре вероятните конфликти.

90% от обектите с величина над 1 километър или по-големи към този момент са каталогизирани от НАСА, само че пред експертите стои още доста работа по изложение на небесните тела с размер към и над 140 метра. Отчасти новата организация ще се занимава точно с тях.

Разбира се, в нейната задача влиза освен каталогизацията, само че и създаването на проекти ако огромен обект се приближи прекомерно доста до Земята.

В края на краищата новият център ще координира интернационалните проучвания по идентификация на евентуалната астероидна опасност и допустимо ще избавя планетата от евентуално апокалиптично събитие.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР