НАСА и Русия се споразумяха да удължат съвместните полети до

...
НАСА и Русия се споразумяха да удължат съвместните полети до
Коментари Харесай

НАСА и Роскосмос се договориха да продължат съвместните полети до 2025 г.

НАСА и Русия се споразумяха да удължат взаимните полети до Международната галактическа станция (МКС) до 2025 година, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира Роскосмос. Подписани са два анекса към съглашението сред Русия и НАСА за полети до МКС. Международната галактическа станция е модел за интернационално съдействие с присъединяване на Европа, Япония, Съединени американски щати и Русия. Предвиждаше се тя да бъде изведена от употреба през 2024 година, само че НАСА пресметна, че може да действа до 2030 година

" С цел да се резервира надеждността на работата на МКС като цяло " и да се подсигурява наличието на най-малко по един представител на Роскосмос и НАСА на съответните сегменти на станцията, " през 2023 година беше реализирано съглашение с американските сътрудници за удължение на взаимните полети до 2025 година ", се споделя в прессъобщение.

Русия разгласи през юли 2022 година желание да се отдръпна " след 2024 година " от МКС, където непрекъснато има нейни космонавти и основна роля. Заради това основаването на нова съветска орбитална станция се показва като приоритет от Роскосмос.

През октомври съветският президент Владимир Путин разгласи, че първият сегмент на тази нова съветска галактическа станция би трябвало да бъде изведен в орбита през 2027 година, като даде обещание да продължи да покорява космоса макар неотдавнашните неуспехи, напомня Агенция Франс Прес.

Космическият бранш на Русия, който в предишното беше гордостта на страната, от години страда от проблеми с финансирането, корупционни кавги и неуспехи, измежду които загубата на лунната сонда " Луна-25 " през август т. година

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР