НАСА е открила цели 219 нови космически обекта извън границите

...
НАСА е открила цели 219 нови космически обекта извън границите
Коментари Харесай

НАСА е открила 10 планети, на които е възможно да има живот

НАСА е разкрила цели 219 нови галактически обекта отвън границите на Слънчевата система, като е съвсем несъмнено, че всички те са планети. От тях, най-малко 10 са с размера на Земята, като най-вероятно имат скали и има условия за живот, написа The Independent.
Данните са събрани от дългогодишната задача „ Кеплер”, която беше извършена в интервала 2009 – 2013 година. В това време бяха проучени 145 000 звезди, сходни на Слънцето. Повечето от тях са прекомерно надалеч, с цел да могат да бъдат посетени от хора – или най-малко в скоро време. Но събраната информация е база за проучване от страна на астрономите – най-много да схванат какви са възможностите да има планета, на която има живот, сходно на Земята.
Десетте планети, за които в този момент заяви НАСА, ще бъдат „ прибавени” към другите 49, за които се счита, че е допустимо да са развили условия за живот. Относно новите 10 планети, от НАСА споделят, че „ е допустимо да има вода в течно състояние”. Това, обаче, не значи, че сигурно там има живот.
Интересен факт е, че с цел да бъде покрита напълно зоната за наблюдаване за нови планети, Земята има потребност от 400 телескопа като „ Кеплер”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР