Нарушения в строителството на магистрала Тракия няма. Това твърдят строителите

...
Нарушения в строителството на магистрала Тракия няма. Това твърдят строителите
Коментари Харесай

Не откриха нарушения при строителството на АМ Тракия

Нарушения в строителството на автомагистрала " Тракия " няма. Това настояват строителите и надзора на сектора от Стара Загора до Ямбол, за който през вчерашния ден служебните министри Иван Шишков и Иван Демерджиев показаха, че са вложени по-малко материали от условията, съобщи bTV.

С към 40 млн. лева е ощетена страната при строителството на Автомагистрала " Тракия " в региона от Стара Загора до Нова Загора и от Нова Загора до Ямбол. Това бе заключението след инспекция на районното министерство и на Министерството на вътрешните работи. Според инспекциите, осъществени през предходната седмица, страната е ощетена с към 15% от материалите, които е трябвало да бъдат вложени в строителството.

Фирмите, които управляват осъществяването обекта, и тези, които са го строили, отхвърлят да са спестявани каквито и да било материали по тематиката.

Телевизията е отправила питане до компаниите строили тази част. Гръцката " Актор ", работила по лот 3, към момента резервира безмълвие. Изпълнителят на лот 2 - " Трейс Груп ", излезе със мнение, че правата е приключена преди 10 година и не се поддържа.

Лот 2 на Автомагистрала " Тракия " е най-проверяваният строителен обект в България. Извършени са 140 инспекции. През 2011 година и 2014 година представители на Европейската комисия са правили инспекции, както по време на осъществяването на обекти по Оперативна програма " Транспорт ", част от които е Автомагистрала " Тракия - лот 2, 3 и 4 ", по този начин също и при правене на одитния отчет след завършването на строителството - не са установени никакви нередности и несъответствия.

От компанията, упражнявала контрол на правата сред Стара Загора и Нова Загора, даже считат да съдят министрите Шишков и Демерджиев. Твърдят, че нагъванията се получават от претоварване на камионите.

Пътните специалисти сочат, че в българските условия са ниски и разрешават изцяло законно да се влага до 10% по-малко материал в асфалтовата настилка.

До дни се чакат и лабораторни проучвания дали е вложен първокласен материал в автомагистрала " Тракия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР