Нарушения с неиздаване на касови бележки са установили фискалните инспектори

...
Нарушения с неиздаване на касови бележки са установили фискалните инспектори
Коментари Харесай

НАП установи нарушения по време на два събора от уикенда

Нарушения с неиздаване на касови бележки са открили фискалните инспектори на Националната организация за приходите (НАП) при осъществените от тях инспекции в търговски обекти на събора в пловдивското село Искра и фестивала на националната носия в Жеравна, които се организираха през уикенда, оповестяват от приходната организация. 

За двата дни са инспектирани 17 заведения, магазинчета, сергии и каравани, като са открити 27 нарушавания – 10 в с. Искра и 17 в Жеравна. Освен с неиздаване на касова записка, нарушаванията са свързани и с липса на фискално устройство, и разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата. 

В рамките на контролната акция чиновниците на Национална агенция за приходите са направили очевидни и секрети наблюдения, като в инспекциите се е присъединил и така наречен " скришен клиент ", посредством който несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби, означават от приходната организация. 

Оттам показват, че Национална агенция за приходите ще продължи да прави инспекции по събори, като техният мащаб няма значение.

Прави усещане, че в доста от тестваните обекти са установени повече от едно нарушавания, което не се дължи единствено на неведение на разпоредбите. Напомняме на търговците, че чиновниците на приходната организация са разполагаем да им разяснят по какъв начин се ползва законодателството, ако срещат компликации, само че и ще бъдем безкомпромисни при опитите да се укриват доходи. Обръщаме се още веднъж и към потребителите с апел да изискват своя касов бон, защото по този метод те реализират цивилен надзор върху отчитането на приходите, стават поръчител за лоялна конкуренция и пазят потребителските си права, сподели Георги Димов, заместник- изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, представен в известието.

Фискалните инспектори направиха поредност от инспекции в търговски обекти на събора " Рожен 2023 " през юли. За два дни тогава са инспектирали повече от 22 краткотрайни заведения и магазинчета, като в половината от тях са открити общо 17 нарушавания, за което са формирани актове. Те са най-вече за неиздаване на касова записка и липса на фискално устройство, като в няколко от обектите фискалните инспектори са установили повече от едно нарушаване. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР