Нарцисизмът може да се развие по две причини. Едната е

...
Нарцисизмът може да се развие по две причини. Едната е
Коментари Харесай

5 знака, които ще ви помогнат да разпознаете прикрития нарцисист

Нарцисизмът може да се развие по две аргументи. Едната е прекомерното внимание и любов в детските години, а другата – отнемане от тях.

Ако в своите ранни години детето е подценявано, то последователно се научава да употребява операцията като метод да притегля вниманието, от което е било лишавано.

От друга страна, в случай че е обичано и обгрижвано прекалено много, то се пристрастява към вниманието и през целия си живот се стреми към него.

Срещаме нарцисистът на всички места, той е с охолно държание, егоистичен е и търси внимание непрестанно, а в това време не има никакво възприятие за съпричастност…

Но има и различен вид нарцисисти, които не са по-малко рискови от описания. Скритият егоизъм е сложен за хващане, само че тези 5 знака ще ви оказват помощ да го разпознаете.

Фалшиво примирение

Скритият нарцисист може да се оправя съвършено с ролята на преклонен и непретенциозен човек, само че истината е, че тези качества са му непознати.

В реалност той се стреми точно към похвали, похвали и покачвания.

Разбира се, не всеки с сходна упоритост е нарцисист, само че тя е добър знак. Той може да се преструва, че това, което прави, му доставя голямо наслаждение, само че действително просто търси внимание.

С каквото и да се занимава, скритият нарцисист има потребност от аудитория и страда доста, когато се наложи да прави нещо самичък.

Незряло държание

Това, че се държат хлапашки и неуместно на моменти, не е най-лошото. По-неприятно е, когато реагират хлапашки на градивна рецензия – наскърбяват се от най-малкото нещо, оправдават се или пък се преструват, че забележката не ги тормози кой знае какъв брой.

Често скритите нарцисисти са пасивно-агресивни и не умеят да се оправят със своите лични дейности.

Омаловажаване на непознатите потребности

Нарцисистът освен драматизира ненужно тривиалните неща, само че е податлив да омаловажава непознатите проблеми и потребности. Той е на правилото, че всичко, което не го визира, е маловажно.

За да избегне отговорността, пък е податлив да отклони виновността в друга посока, без значение какви са обстоятелствата. Вярва само в своя персонален дневен ред.

Неумение за слушане

Не очаквайте нарцисистът под прикритие да ви слуша по време на диалог, нито пък да хаби силата си и да се включи в разговор, който не се отнася за него.

Може да си дава тип, че му е доста забавно, само че в действителност въобще не го интересува какво говорите. Липсата на възприятие за съпричастност го кара не да слуша, а да възнамерява по какъв начин да показа повече себе си.

Естествено, не всички тихи и срамежливи хора са скрити нарцисисти, само че присъщото за тях е, че държат да бъдат във фокуса на вниманието и в центъра на всяка връзка.

Липса на съпричастност

Както може би към този момент сте разбрали, нарцисът няма възприятие за съпричастност. Той е егоистичен и няма никакво предпочитание да се срещне с вас по средата на пътя, без значение защо става дума. Може да е спокоен, неразговорлив и да пренебрегва непрекъснато непознатите потребности.

Надяваме се тези 5 характерности да ви оказват помощ да разпознаете скритите нарциси във вашето обграждане, преди да е станало прекомерно късно.

Действията на този вид хора оставят белези за дълго време, за това е по-добре да стоите надалеч от тях.

Инфо: psychology.framar.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР