Нарцисът не се интересува от чуждите чувства, а само от

...
Нарцисът не се интересува от чуждите чувства, а само от
Коментари Харесай

Нарцисистът разрушава света ни

Нарцисът не се интересува от непознатите усеща, а единствено от своите. Ако сте увлечени по отношение на отровен сътрудник, знаете, че това е най-голямото психическо тестване. Нарцисът упражнява принуждение върху половинката си, освен това въобще не става дума за физически, а за душевен тормоз.

Нарцисът прекатурва света ни наобратно, манипулира по подобен метод, че ни кара да се съмняваме в личните си качества. Нарцисът ни кара да се съмняваме в личните си качества и благоприятни условия. Прави ни слепи за истината, манипулира ни, без да го осъзнаваме. Последствията обаче са трайни и жестоки.

Нарцистичното държание е рушително и погубващо, по тази причина в случай че сте съумели да се спасите от сходно пагубно въздействие, значи сте постигнали триумф и сте се съхранили като персона. Ето знаците, които потвърждават, че сте се избавили от въздействието на нарциса до себе си:

1. Сложили сте завършек на връзката.

Категорично и ясно. Без никакви раздори, без вътрешни терзания и без съмнения. Не се съмнявате, че това е вярното решение.

2. Не се трогвате от молбите на някогашния.

Нарцисът има навика да тормози някогашния си сътрудник и да се пробва да го манипулира, даже откакто са престанали да бъдат дружно. Имате силата да игнорирате позвънявания и известия. Това демонстрира израстване и потвърждава, че към този момент сте поели по пътя на независимостта си.

3. Нямате потребност от него.

Не търсите утвърждението му. Не се интересувате какво ще каже за вашите решения, за вашите избори, за измененията, които желаете да въведете в живота си. Не се страхувате. Мислите само за своето положително и своите потребности.

4. Емоционално постоянни сте.

Много по-уверени сте в себе си, знаете какво вършиме и какво желаете от живота. Намерили сте своето място и следвате своя път – без боязън и без да обръщате взор обратно.

5. Помагате на други, които претърпяват същото.

Да си бил по отношение на отровен сътрудник е ужасно. Да си се освободил от сходно въздействие е за образец. Да помагаш на други, които минават сега през същия пъкъл, е почтено и похвално. Това демонстрира освен вашето дефинитивно избавление от оковите на зависимостта, само че също и потвърждава, че имате положително сърце, умеете да изпитвате емпатия и желаете да приложите своя горчив опит на процедура, с цел да спасите и други.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР