Народното събрание закри Министерството на европейското председателство. Депутатите възложиха на

...
Народното събрание закри Министерството на европейското председателство. Депутатите възложиха на
Коментари Харесай

Парламентът закри Министерството на европейското председателство с противоречиви оценки

Народното заседание закри Министерството на европейското председателство.
Депутатите разпоредиха на Министерски съвет в двумесечен период да уреди всички правни отношения за закриване на министерството.
Лиляна Павлова беше освободена като министър за Българското председателство със 190 гласа „ за “ и 1 „ въздържал се “.
На доклада си на 19 декември тя дефинира Председателството като сполучливо изпълнена задача. Министърът регистрира 62 млн. лв. разноски за логистика и спестени 22 млн. лв. от плануваните. България е затворила най-вече досиета от страните в Триото.
" Оценките демонстрират, че България се оправи извънредно сполучливо с това първо Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Създаването на Министерство демонстрира, че определеният модел беше извънредно сполучлив ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева преди гласуването на решението и похвали от парламентарната естрада Лиляна Павлова за добре свършената работа.
Ако България не бъде призната в Шенген по въздух, море и суша, това ще бъде цялостен неуспех за държавното управление и Председателството. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.
„ Ако говорeхме единствено за работата на Министерството, може би нямаше да се стигне до реакция от наша страна “, разяснява той.
„ Смятам, че бяхме градивни, когато става въпрос за национални цели “, уточни Стойнев. „ Остана горчивият усет - пред европейците да имаме ремонтирана постройка, а за българските жители да няма никакви поправки “, разяснява още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР