Народното събрание въведе забрана за продажбата на райски газ. Решението

...
Народното събрание въведе забрана за продажбата на райски газ. Решението
Коментари Харесай

Решено: НС въведе забрана за райския газ

Народното заседание вкара възбрана за продажбата на божествен газ. Решението беше признато единомислещо от всички Народни представители.

Райският газ ще може да се употребява единствено за медицински цели.

Забраната важи за лица под 18 години, като се простира даже върху онлайн продажбата. Забранена е продажбата на територията на детските градини, учебните заведения, общежитията за възпитаници, лечебните заведения; на спортни прояви за лица, проведени за деца и ученици; на публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници и в закритите публични места.

Забранява използването на божествен газ на прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, учебните заведения, ученическите общежития и местата, където се дават обществени услуги за деца, площадките за игра, на които са проведени мероприятия за деца и възпитаници, както и в закритите публични места.

Предвидените санкции са от 800 до 1500 са физически лица, а при наново осъществяване на нарушаването – от 1500 до 3000 лв..

При нарушаване от едноличен търговец или юридическо лице, санкцията е от 3000 до 6000 лв., а при наново нарушаване – от 5000 до 12 000 лв..
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР