Народното събрание трябва да излъчи правителство с 4-годишен мандат, заяви

...
Народното събрание трябва да излъчи правителство с 4-годишен мандат, заяви
Коментари Харесай

Делян Добрев: НС трябва да излъчи кабинет с 4-годишен мандат

Народното заседание би трябвало да излъчи държавно управление с 4-годишен мандат, съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в своя обява във Facebook.

" Всеки авансово разгласен по-къс период обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на увереност за взимане на непопулярни, само че значително значими решения за промени. " – предизвестява той.

„ Във всяко ръководство, бюджетът е законът, към който се търси консенсус и болшинство. Днес това важи с още по-голяма мощ поради финансовия разгром в страната, след ръководството на финансите от Асен Василев - рекорден недостиг за последните 25 години, рекорден дълг, действителен риск от повдигане на налози и/или понижаване на обществени заплащания... “ – разяснява депутатът.

По думите му, възможоностите са две: дясно държавно управление с болшинство от 142-ма депутати, включващо ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и Има Такъв Народ, или ляво държавно управление на Политическа партия и Българска социалистическа партия с 61 депутати.

“Възраждане ” е непостоянен състезател с 37 депутати, който е недопустим и не може да взе участие в никое болшинство, отбелязва Добрев.

„ Разпределението на силите беше доста сходно и в предното Народно заседание, ще бъде същото и в идващото Народно заседание. 5 пъти гласувахме и произведохме съвсем еднакъв резултат. “ – обобщава той.

„ Ще настъпим ли отново мотиката? Колко още избори ще проведем, до момента в който някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за страната? “ – заключава Делян Добрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР