Народното събрание спазва принципите на откритост, прозрачност, публичност и обоснованост

...
Народното събрание спазва принципите на откритост, прозрачност, публичност и обоснованост
Коментари Харесай

Промениха начина за избор на регулаторите. Нинова прозря опит за ...

" Народното събрание съблюдава правилата на неприкритост, бистрота, гласност и аргументираност при избора на членове на органи, които напълно или отчасти се попълнят от него, с цел да подсигурява тяхната самостоятелност. Решенията за избор се одобряват с болшинство две трети от всички народни представители, когато това е планувано със закон ", гласи новият вид на текста.

 

Срещу измененията се оповестиха от Българска социалистическа партия. Лидерката на левицата Корнелия Нинова уточни, че това е метод да се овладеят политически регулаторите, а “сглобката ” към този момент е признала, че тези органи ще се разпределят сред болшинството. 

 

“Пред конституцията легитимирате политическото систематизиране на властови позиции в регулаторните органи. Предлагате текст с цялостно несъгласие. Уж самостоятелни органи, които обществено обявихте, че си разделяте на три. Зависими, политически подчинени, изпълняващи поръчките на трите елементи на сглобката. Колко е рационалният период за сглобката за внасяне на оферти? ”, попита Нинова и изрично съобщи, че огромна част от измененията не са промени по своята същина, защото и в този момент обстановката е такава. Нинова разяснява първичният вид на текстовете, а след това и окончателните промени, които бяха признати на съвещанието на отрасловата комисия през уикенда.

 

Тя уточни, че на процедура не се оферират никакви основни промени. 

 

“Правим нещо по-голямо от конюнктурата. Задаваме стандарт. Ако не приемем тези текстове, няма да подсигуряваме спазването на върховенството на правото ”, безапелационен беше депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР