Народното събрание ще проведе извънредно заседание утре, като единствената точка

...
Народното събрание ще проведе извънредно заседание утре, като единствената точка
Коментари Харесай

Социолог: Шансовете вот на недоверие да мине са по-големи от когато и да било

Народното заседание ще организира изключително съвещание на следващия ден, като единствената точка е дебатът по вота на съмнение към кабинета

"За първи път възможностите на избор на съмнение да мине са по-големи от когато и да било ", това сподели социологът Елена Дариева от организация „ Насока “, в дневния блок „ Добър ден, България “ на.

„ Това, което знаем, е, че сега на внасяне на вота поддръжка за него бе изразена от представители на „ ИТН “, на Движение за права и свободи и на „ Възраждане “.

Какво демонстрира бързият обзор на разстановката на силите в Народното събрание?

"ПГ на ГЕРБ-СДС е с 59 народни представители, Има Такъв Народ от петък, 17 юни, както знаете, към този момент е с 19 народни представители, Движение за права и свободи има 34, а „ Възраждане “ – 13. Т.е. опозицията или обединенията, които застават зад импортирания избор, разполагат със 125 народни представители. Според член 89 от Конституцията на Република България вотът на съмнение се гласоподава по искане на 1/5, което към този момент е изпълнено като изискване, а с цел да се одобри това, би трябвало да са дали своят вот повече от половината от всички народни представители, т.е. 121 “, разяснява тя.

Тя означи, че в случай че вотът на съмнение бъде подсилен, това ще сътвори казус в най-новата история на българския парламентаризъм.

„ Досега опитът ни демонстрира, че не сме имали нито един сполучлив избор на съмнение. Като че ли за първи път възможностите на този избор на съмнение да мине са по-големи от когато и да било “, разясни социологът.

Темата на вота, който бе импортиран от ПГ на ГЕРБ-СДС на 15 юни, е „ Провал в областта на обществените финанси и икономическата политика “, напомни тя.

Народното събрание ще организира изключително съвещание на следващия ден, на 21 юни, като единствената точка е дебатът по вота на съмнение към кабинета. Гласуването, според откритите правила, както знаем, е 24 часа по-късно, т.е. чакаме го в сряда следобяд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР