Народното събрание ще обсъди окончателните промени в закона за енергетиката,

...
Народното събрание ще обсъди окончателните промени в закона за енергетиката,
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене намаляване на състава на КЕВР

Народното заседание ще разиска окончателните промени в закона за енергетиката, с които се планува членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да се понижат от девет на пет.

Депутатите ще обсъдят на второ четене съкращаване на състава на регулатора с две квоти в състав „ Енергетика “ и за унищожаване на членовете с юридически и стопански стаж, осведоми.

Основните претекстове за измененията, импортирани от ръководещата коалиция, са усъвършенстване на числения състав на КЕВР като самостоятелен орган, както и да бъдат осъществени обилни финансови икономии.

Между двете четения на измененията в закона за енергетиката ГЕРБ и Движение за права и свободи внесоха свои законопроекти. И двете политически сили оферират да отпадне препоръчаното от ръководещите за членове на КЕВР да могат да бъдат избирани лица със стаж в региона на енергетиката и стаж в региона на водоснабдяването и канализацията, като за подобен да се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свързани с енергийния бранш.

ГЕРБ оферират още да се разшири кръгът на лицата, които могат да вършат оферти за избор на състав на КЕВР, като се даде опция освен на народните представители, само че и на президента, синдикати, работодателски и потребителски организации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР