Народното събрание ще обсъди и гласува кандидатурата на проф. Николай

...
Народното събрание ще обсъди и гласува кандидатурата на проф. Николай
Коментари Харесай

Депутатите гласуват кабинета Габровски- ще има ли успех?

Народното заседание ще разиска и гласоподава кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател и препоръчаната от него конструкция и състав на Министерския съвет, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. 

Заседанието стартира тъкмо в 09:00 ч. и първите три точки в оферти дневен ред са избиране на министър-председател, приемане на конструкция и състав на Министерския съвет на България. 

В понеделник претендентът за министър-председател, посочен от ПГ на ГЕРБ-СДС, Николай Габровски върна на президента Румен Радев изпълнен първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. По-късно денем президентът издаде декрет с предложение до 48-ото Народното събрание да избере претендента за министър председател, излъчен от ПГ на ГЕРБ-СДС.  

„ Моята съществена цел е да смъква напрежението и да намеря естествен звук сред политическите партии, само че на първо място да тръгнем дружно по съществени цели, които сме си сложили за превъзмогване на рецесията. Убеден съм, че Министерски съвет и неговият състав е кадърен да преведе България през тази рецесия. Кандидатите са добре познати на обществото. Работили са и на високи постове. Без да губим време ще можем да се заемем с гласоподаване на бюджета, Шенген и еврозоната. Убеден съм, че тези експерти ще го създадат в извънредно къси периоди ", съобщи претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател.

Веднага след срещата с Габровски, президентът Радев издаде Указ за гласуването на оферти кабинет в пленарната зала на Народното събрание.

 
Първа точка в четвъртък в проектопрограмата на Народното събрание е план на решение по отношение на Коледната почивка на Народното събрание за 2022 година То е импортирано от ГЕРБ-СДС. Предложението е ваканцията да бъде съкратена и да бъде от 24 декември 2022 година до 2 януари 2023 година в това число. След това проекторешение депутатите се планува да прегледат на второ четене промени в данъчни закони.

Точка първа в петък ще бъде второто четене на промени в Закона за правната помощ, импортирани от Министерския съвет. След това депутатите ще обсъдят на второ четене Законопроекта за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

В плана на дневен ред за петък е и второто четене на промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители. Няма очакван парламентарен надзор. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР