Народното събрание ще гледа в сряда промени в Закона за

...
Народното събрание ще гледа в сряда промени в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат механизмите за завишен контрол на главния прокурор


Народното събрание ще гледа в сряда промени в Закона за правосъдната власт на първо четене.

С него се вкарват механизми за повишен надзор на основния прокурор на България и на административните ръководители на органите на правосъдната власт . С плана се уточняват условията за юридически стаж и професионална подготовка на изборните членове на Висшия правосъден съвет, като се вкарват условия за научна степен и избран най-малък стаж в публично-правната сфера за част от членовете на Висшия правосъден съвет.

Тази сряда е първа от месеца и право на оферти за дневния ред имат всички парламентарни групи на ротационен принцип . Българска социалистическа партия оферират Народното събрание да прегледа Отчета за активността на Комисията за отбрана от дискриминация през 2020 година На вниманието на депутатите по предложение на " Демократична България " се оферират промени на първо четене в Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.

" Възраждане " оферират план на решение за преустановяване на Споразумение сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата.

По предложение на " Продължаваме промяната " на вниманието на депутатите се слага ратификацията на Договора за допълнение и изменение № 1 към Международен контракт (LOA) BU-P-AAD „ Sidewinder AIM 9X Блок II ракети.

От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили оферират план на решение за основаване на Временна анкетна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с Gеmcorp и IP3 Corporation.

Парламентът ще прегледа план на решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Предложението е АПИ да предоговори действието на договорите, тъй че моментът на преустановяване действието на договорите да бъде обвързано със сключването на нов контракт вследствие на откритите през актуалната 2022 година процедури по Закона за публичните поръчки.

В петък ще се организира постоянният парламентарен надзор. Тогава е планувано да се организира и блиц-контрол, защото в първия петък на месеца министър-председателят отсъства по неотложни задължения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР