Народното събрание ще гласува на първо четене промени в Закона

...
Народното събрание ще гласува на първо четене промени в Закона
Коментари Харесай

Депутатите започват работа с гласуването на важни законопроекти

Народното заседание ще гласоподава на първо четене промени в Закона за лечебните заведения , планува първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, оповестена на интернет страницата на Народното събрание. Очаква се още народните представители да гласоподават на първо четене промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането , както и в Закона за пазарите на финансови принадлежности.

На второ четене се планува Народното събрание да разиска общ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, промени в Закона за специфичните разследващи средства, Закона за кадастъра и имотния указател и Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.  

Предвидено е и чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов о тносно Споразумение за достъп до терминали за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Република Турция, подписано сред " Булгаргаз " ЕАД и турския газопреносен оператор - Боташ А. С. (BOTAS) на 3 януари 2023 година в гр. София.

Като точка първа от оферти дневен за четвъртък е първото четене на измененията в Закона за медиацията . Очаква се тогава депутатите да продължат с разискванията на първо четене на измененията в Гражданския процесуален кодекс. Второто гласоподаване на измененията в Закона за енергетиката, е планувано като точка трета от оферти дневен ред за четвъртък. В плана на стратегия за този ден е и второто гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис и на Законопроекта за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива.

В оферти дневен ред за този ден е и план на решение за възлагане на Министерския съвет за осъществяване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на сключването на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в Атомната електроцентрала „ Козлодуй “ с технология AP1000. Вносители на проекторешението са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното ръководство.

Изборът на непрекъснатите делегации на Народното събрание в интернационалните организации е точка първа от оферти дневен ред за работа на депутатите в петък. За тогава е планувано и разискването на две проекторешения за преразглеждане на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Първият план на решение е за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички нужни дейности за сформиране на нов Национален проект за възобновяване и резистентност. Той е с вносители Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ", и група народни представители. Вторият план на решение е за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в частта за енергетика и е с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Предвидено е време и за постоянен парламентарен надзор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР