Народното събрание създаде три нови анкетни комисии в заседание, продължило

...
Народното събрание създаде три нови анкетни комисии в заседание, продължило
Коментари Харесай

В среднощно заседание: Депутатите създадоха три анкетни комисии и се намесиха в държавните финанси

Народното заседание сътвори три нови анкетни комисии в съвещание, траяло след среднощ. Освен това депутатите одобриха решение с което задължиха финансовия министър да спре всички заплащания с пенсиите, заплатите, неотложните обществени заплащания и тези по външния дълг.

Временната комисия за " Турски поток " има за цел да откри къде е „ пътната карта “ за плана и по какъв начин е издигнат газопроводът.

Още една краткотрайна комисия ще се занимава с дерогацията, от която се ползваше “Лукойл ” за съветския нефт и икономическият резултат нея.

Последната комисия беше гласувана след среднощ. Тя беше управлявана от Тошко Йорданов от „ ИТН “. В нея депутатите ще ревизират има ли корупция в митниците и " възможна роля " на министъра на финансите в оставка Асен Василев в нея.

След това Народното събрание одобри решение с което задължи Василев да спре всички заплащания като се изключи тези за пенсии, заплати, обществени действия разноските по външния дълг до назначението на служебно държавно управление.

В предложение за допълнение към дневния ред Теменужка Петкова от ГЕРБ съобщи, че е получила притеснителна информация, съгласно която кабинетът в оставка прави извънредно високи разноски. Проектът й е подписан и от зам.-председателя на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев, който е и ръководител на бюджетната комисия.

Решението на депутатите да се спрат всевъзможни заплащания идва на фона на предходните им гласувания от последните дни. С тях те задължиха финансовия министър да откри 1 милиарда лева за Фонда за енергийна сигурност и други 40 млн. лева за великденски надбавки към най-ниските пенсии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР