Народното събрание създаде нова постоянна комисия за контрол върху управлението

...
Народното събрание създаде нова постоянна комисия за контрол върху управлението
Коментари Харесай

Създадоха нова комисия за контрол върху управлението на евросредствата

Народното заседание сътвори нова непрекъсната комисия за надзор върху ръководството на средствата от европейските фондове. Промените бяха импортирани от Бойко Борисов от ГЕРБ, Атанас Атанасов от ПП-ДБ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи. В поддръжка на новата комисия гласоподаваха 140 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. " Против " гласоподаваха 37 народни представители от " Възраждане ", " ИТН ", 1 от ПП-ДБ и 1 самостоятелен. Досега това беше подкомисия към комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната. 

По време на дебатите се наложи председателстващият съвещанието Росица Кирова да ги прекъсне и да помоли за по-приличен език от депутатите, предава Българска национална телевизия. 

" Надяваме се тази комисия да даде повече бистрота, само че не е това методът. Защото тя ще ръководи милиардите от ПВУ, само че по този начин както е дефинирана, на процедура ще ръководи всички евр средства, тя основава благоприятни условия за злоупотреби ", каза Кристиан Вигенин от БСП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР