Народното събрание, с действията, които предприе по отношение на законодателната

...
Народното събрание, с действията, които предприе по отношение на законодателната
Коментари Харесай

Депутатите бламирали собственото си решение за еврозоната, смята зам.-министър

Народното заседание, с дейностите, които предприе във връзка с законодателната стратегия в последния месец на своето битие, самото то от 27 октомври 2022 година " Това мнение изрази пред Нова телевизия зам.-министърът на финансите Методи Методиев, откакто през вчерашния ден министър Росица Велкова разгласи, че България се е отказала от напъните да реализира присъединение към валутния съюз на 1 януари 2024 година поради неприети значими закони и висока инфлация.

- че с отхвърли си да изиска от членките на валутния съюз конвергентен отчет държавното управление нарушава решението на Народното събрание, застъпи през вчерашния ден предходният министър на финансите и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Зам.-министърът, който беше назначен преди седмица, увери, че служебното държавно управление ще продължи работата си по техническата подготовка за приемане на еврото. В момента, когато имаме явен небосвод за резистентен тренд на понижаване на инфлацията, страната ни ще подаде искане за конвергентен отчет и оценка, сподели той.

Според Методиев идната целева дата за влизане в еврозоната е обвързвана с осъществяването на промените и с резистентен спад на инфлацията.

 Годишната инфлация продължава гладко да понижава Годишната инфлация продължава гладко да понижава

" Надявам се идващият парламент да има тази евроатлантическа резистентност, с цел да се одобряват нужните закони. Проблемът при предходния парламент, във връзка с измененията в законите за еврозоната, ще стои и пред идващия, тъй като държавно управление е решено да внесе същите законодателни оферти, които не бяха признати. Затова политическият хайлайф би трябвало да има ясната визия накъде и с какви темпове желае да върви България по пътя на своята икономическа и политическа интеграция ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР