Народното събрание ратифицира Спогодбата за социална сигурност между България и

...
Народното събрание ратифицира Спогодбата за социална сигурност между България и
Коментари Харесай

Народното събрание ратифицира Спогодбата за социална сигурност между България и Албания

Народното заседание ратифицира Спогодбата за обществена сигурност сред България и Албания. Според отчета на Комисията по труда, обществената и демографската политика, Спогодбата се основава на правилата на равно отнасяне на лицата, експорт на компенсации и пенсии, употреба единствено на едно законодателство във връзка с задължението за обезпечаване и сумиране на интервалите на обезпечаване. 

Спогодбата за България се ползва във връзка с законодателството, отнасящо се към Държавното публично обезпечаване за компенсации за болест и майчинство; компенсации за трудова акцидент и професионална болест; пенсии за застрахователен стаж и възраст; пенсии за неработоспособност заради общо заболяване; пенсии за неработоспособност заради трудова акцидент и професионална болест; наследствени пенсии, изчислени от всеки от горепосочените типове.

Спогодбата за Албания се ползва във връзка с цялостното законодателство, отнасящо се до схемата за наложително обществено обезпечаване: парични компенсации за болест на наетите лица; парични компенсации за майчинство за наети и независимо заети лица, както и за работодатели; парични компенсации за трудова акцидент и професионална болест за наети лица; пенсии за напреднала възраст, неработоспособност и претърпели лица за наети и независимо заети лица, както и за работодатели.

Размерът на паричните компенсации в материалния обсег на Спогодбата се дефинира според съответните национални законодателства, се показва в отчета на комисията, написа Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР