Народното събрание продължава работа по обсъждането на второ четене на

...
Народното събрание продължава работа по обсъждането на второ четене на
Коментари Харесай

Парламентът продължава обсъждането на второ четене на проектобюджета

Народното заседание продължава работа по разискването на второ четене на текстовете от проектобюджета за 2022 година

В процедура по метода на водене заместник-председателят на ПГ Движение за права и свободи Хамид Хамид настоя в зала да бъде поканен финансовият министър Асен Василев.

Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изиска да бъде поканена вицепремиерът Корнелия Нинова, която по думите й през вчерашния ден си е разрешила " поучителен звук " към една от парламентарните групи, а точно - че тъкмо ПГ на ГЕРБ -СДС не желае приемането на този бюджет и по тази причина го бави. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС присъстваше в пленарна зала и аргументира всички свои оферти, сподели Атанасова. Колегата й Делян Добрев акцентира, че този бюджет не планува нито лев отплата за тока или газа от 1 април. Гласуваме нещо, което от първия ден, от който влезе в действие, няма да прави работа, сподели Добрев.

Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че през вчерашния ден не е имало изявления всъщност, а над 100 процедури по метода на водене.

Вчера, след повече от 20 часа работа, Народното събрание приключи съвещанието си. Между двете съвещания депутатите имаха единствено 3 часа и 40 минути отмора. Днес депутатите би трябвало да продължат с гласуванията на второ четене на текстовете от проектобюджета за тази година, защото поради неналичието на кворум в последните часове на работа народните представители единствено дебатираха предложенията, без да гласоподават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР