Народното събрание прие законопроекта, внесен от депутати на ДПС, включително

...
Народното събрание прие законопроекта, внесен от депутати на ДПС, включително
Коментари Харесай

НС прие законопроект за разкриване собствеността на медиите

Народното заседание одобри законопроекта, импортиран от депутати на Движение за права и свободи, в това число и Делян Пеевски, за наложителното складиране на печатни и други издания.


Вече ще е наложително откриване на собствеността на медиите и метода на тяхното финансиране, както и откриване на лицата, разпространяващи печатни издания и броя на употребяваните от тях крайни точки на продажба.

Законопроектът беше подсилен от ръководещите. От Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу или се въздържаха поради наличието на Пеевски измежду вносителите, което било предизвикателство към обществото поради срастването на политиката и бизнеса.
Антон Кутев - заместник-председател на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Ако мине този законопроект, самата концепция, че сходен законопроект може да мине със заглавието по-късно, че " Парламентът поддържа Делян Пеевски ", самото това заглавие ни стига, с цел да се срине цялата среда надолу. Няма да го поддържа не поради наличието на текстовете, а поради това, че самото наличие на Делян Пеевски в хората, които оферират тези текстове, за мен е предизвикателство към обществото.Йордан Цонев - заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи: Аз не съм склонен с това от тази естрада да се акцентира като съображение - да не се поддържа законопроекта, името на един от неговите вносители. И неприемането на този законопроект, знаете ли кого обслужва, господин Кутев? Обслужва всички тези, които създават подправените вести.Вежди Рашидов - народен представител от ПГ на ГЕРБ: Дълбоко съм уверен, че обществото би трябвало да бъде осведомено за действителните притежатели, метода на финансиране на медиите - малките екрани, вестници, радиа, организации, интернет издания. за мен това е значителен въпрос, тъй като опира до свободата на словото, за която толкоз доста приказваме в последно време.Волен Сидеров - ръководител на ПГ на " Обединени патриоти ": Изведнъж се оказа, че името на един от вносителите за вас е по-важно от самият текст на закона, господин Кутев. Аз мисля, че ние сме тук, с цел да обсъждаме закона. Нас не ни интересува името на вносителите, а текстът. Текстът на закона, който се предлага, е добър. Разбира се, той може да бъде и усъвършенстван сред първо и второ четене, само че ние групата на Патриотите поддържаме този текст.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР