Народното събрание прие оставката на народния представител Александър Тодоров от

...
Народното събрание прие оставката на народния представител Александър Тодоров от
Коментари Харесай

След скандал НС прие оставката на Александър Тодоров, предложен за шеф на тотото

Народното заседание одобри оставката на народния представител Александър Тодоров от " ИТН " (ИТН) със 144 гласа " за ", без " срещу " и един - " въздържал се ". Именно той е предлагането на спортния министър Радостин Василев за поста изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор.

Дебатът по подадената молба за освобождението му продължи близо два часа. Във фокуса на разискванията бе подадената от Тодоров декларация за спор на ползи. Народното събрание одобри оставката на народния представител Александър Тодоров от " ИТН " (ИТН) със 144 гласа " за ", без " срещу " и един - " въздържал се ". Именно той е предлагането на спортния министър Радостин Василев за поста изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор.

Дебатът по подадената молба за освобождението му продължи близо два часа. Във фокуса на разискванията бе подадената от Тодоров декларация за спор на ползи. В началото на разискванията Дани Каназирева (ГЕРБ-СДС) сподели, че се е трансформирало в постоянна процедура да се подписват заявления с погрешно наличие.

" Ние няма да подкрепим тази точка, тъй като, макар че всекидневно слушаме за смяна, която сякаш трябваше да настъпи в България, ставаме очевидци, че тази смяна е в посока всекидневно да се нарушават разпоредбите от властимащите, с цел да заемат висши държавни длъжности, като за следващ път имаме тъпчене и на Конституцията, и на законите в България ", разяснява Каназирева.

Александър Тодоров съобщи, че подсигурява, че нарушаване на закона няма. Той напомни, че избирането му се конституира от вписването му в Търговския указател. А Хамид Хамид разяснява, че с една погрешна декларация през днешния ден те вършат шеф на тотото, а на следващия ден – министър-председател на България.

" О, знамение, ГЕРБ и Движение за права и свободи цитират Конституцията от трибуната на Народното събрание ", възкликна от трибуната Искрен Митев от " Продължаваме промяната ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР