Народното събрание прие на първо четене 8 законопроекта за промени

...
Народното събрание прие на първо четене 8 законопроекта за промени
Коментари Харесай

НС прие на първо четене 8 законопроекта за промени на Наказателния кодекс

Народното заседание одобри на първо четене 8 законопроекта за промени на Наказателния кодекс.

Предложенията касаят 4 групи закононарушения. Увеличават се наказванията за трафик на мигранти, изключително при случаи на опозиция на органите на властта.

По-високи санкции се плануват за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, както и при отвод да бъде направена проба на място.

Част от измененията са свързани с домашното принуждение и отпадането на условието за методичност при налагане на по-строги санкции. Криминализира се и слагането на токсини и отровни субстанции, които могат да навредят на гръбначните животни.

Промени в Наказателния кодекс усилват наказванията при шофиране след приложимост на алкохол и опиати. Предлагат се по-високи санкции, ефикасни присъди и лишаване на транспортното средство. От ГЕРБ желаят още криминализиране на отхвърли за тестване на място, посочи Георги Терзийски.

От „ Възраждане “ също упорстват за краткотрайно изземване на транспортното средство или неговата дерегристрация. Отнемане на транспортното средство и цялото имущество се предлага и при закононарушения, свързани с трафика на мигранти.

Предлагат се по-тежки наказания, изключително в случаите на противоставяне на органите на властта и гибел на длъжносни лица, разяснява Иван Иванов от Българска социалистическа партия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР