Народното събрание прие декларация за присъединяването на България към Шенгенското

...
Народното събрание прие декларация за присъединяването на България към Шенгенското
Коментари Харесай

Парламентът настоя: Вземете ни в Шенген догодина


Народното събрание одобри декларация за присъединението на България към Шенгенското пространство. В документа се акцентира, че страната ни е изпълнила условията още през 2011 година и това е доказано от доста интернационалните институции.

Настоява се България да стане част от Шенген през 2023 година Българските депутати приканват сътрудниците си от страните - членки на Европейски Съюз, да поддържат страната ни.

Декларацията беше подкрепена единомислещо от ГЕРБ-СДС, " Българска социалистическа партия за България ", Движение за права и свободи и " Български напредък ". Против гласоподаваха от " Възраждане ", а " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " не бяха в залата и не гласоподаваха.

Вчера Европейската комисия прикани Съвета на Европейски Съюз да не бави повече приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението ще бъде гласувано на 8 декември.

Преди дни служебният министър председател Гълъб Донев в особено изявление за Euronews Bulgaria изрази оптимизъм за скорошно удобно развиване на този въпрос.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР