Народното събрание прекъсва лятната си ваканция и се събира извънредно

...
Народното събрание прекъсва лятната си ваканция и се събира извънредно
Коментари Харесай

Извънредно заседание на парламента днес заради Олимпик и Търговския регистър

Народното заседание прекъсва лятната си почивка и се събира изключително в 13 ч. през днешния ден, с цел да изслуша премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския указател и с цел да разиска проблема с банкрута на кипърското застрахователно сдружение " Олимпик ". Заседанието е по искане на Българска социалистическа партия.

Парламентът ще заседава при дневен ред от две точки, записан във импортираното от левицата искане. Първата е, план на решение за предприемане на дейности по отношение на отнемането на лиценза за осъществяване на застрахователна активност на кипърската застрахователна компания " Олимпик ".

С решението се задължава министърът на финансите да предприеме дейности по търсене на благоприятни условия за възобновяване на платените суми и гарантиране на правата на засегнатите жители. Настоява се и Комисията за финансов контрол до 7-ми септември да показа пред Народното събрание повсеместен отчет за надзора върху активността на кипърското сдружение у нас, както и информация за настоящото положение на Гаранционния фонд.

В дневния ред е и чуване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правораздаването и отговорността за зародилата рецесия.

За да бъде извършено изключителното съвещание, е нужен кворум от най-малко 121 народни представители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР