Народното събрание отказа да гласува процедурни правила за избор на

...
Народното събрание отказа да гласува процедурни правила за избор на
Коментари Харесай

Обрат! НС няма да слага за нов шеф на БНБ душманин на Кирил Петков! ИТН и ДПС останаха с пръст в устата

Народното заседание отхвърли да гласоподава процедурни правила за избор на нов шеф на Българската национална банка. Точката бе в седмичната стратегия на Народното събрание.

Атанас Атанасов от „ Демократична България “ и Румен Гечев от БСП обаче приканиха тя да отпадне при започване на пленарното съвещание през днешния ден. Сред причините бе това, че следва Народно събрание да има вероятност, с цел да прави сходен избор. Засега индикациите са, че и този парламент ще се разпадне бързо, тъй като няма да може да излъчи държавно управление.

Със 121 „ за “, 61 „ срещу “ и 23 „ въздържал се “ бе признато точката да отпадне. Против бяха депутатите от „ ИТН “, а „ въздържал се “ - тези от Движение за права и свободи.

Останалите четири парламентарни групи утвърдиха отпадането на точката.

Припомняме, че по неофициална информация за поста бе спряган ръководителят на правната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ, който пръв поде офанзива от парламентарната естрада против Кирил Петков.

В същата комисия точката за процедурните правила предходната седмица бе утвърдена с гласовете на „ ИТН “ и Движение за права и свободи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР